23.11.06

EDITORIAL
El segon nu d'Albert Rivera
L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articles exposen opinions personals
MÉS INFORMACIÓ
· Rivera va figurar a la llista d'apoderats del PP en les legislatives del 2004
Comença malament la legislatura per a Ciutadans-Partit de la Ciutadania, la força política que va emergir per sorpresa en les eleccions de l'1 de novembre com una opció no nacionalista i radicalment crítica amb el rumb catalanista de l'última legislatura. EL PERIÓDICO revelava ahir que el diputat Albert Rivera, cap de llista de Ciutadans en la circumscripció de Barcelona, va ser afiliat del PP, una dada que fins a la data havia estat amagada.
No tindria res de criticable un gir polític des de l'opció de la dreta espanyola cap a aquesta altra que, segons molts, no n'està tan allunyada. Però el que constitueix una greu relliscada és que Rivera no només no inclogués a la seva biografia política el seu pas pel PP --es va afiliar a Noves Generacions, l'organització juvenil del partit, el 2002, i no se'n va donar de baixa fins fa uns mesos-- sinó que a més a més presumís de no haver estat en cap organització política i fins i tot de simpatitzar amb certes idees d'esquerres. Rivera va tractar de limitar la seva relació amb el PP a la de simpatitzant, però en va ser donat d'alta el 2004 com a apoderat per a les eleccions que es van celebrar aquell any.
El que ha fet el líder de Ciutadans durant una campanya en què apareixia nu en els cartells ha estat senzillament enganyar la gent. Almenys aquest sector que va creure de bona fe que Rivera representava una alenada d'aire fresc en la política catalana, amb tocs de radicalitat i d'un antinacionalisme que era vist amb simpatia en determinats sectors de la intel.lectualitat. Fins i tot les anàlisis postelectorals van assenyalar la imatge de regeneració del Partit de la Ciutadania com una de les causes del retrocés dels socialistes.
Doncs bé, la dada coneguda ara de la biografia del jove líder de Ciutadans indica que podem estar davant d'un notable cas d'impostura política. Les mentides de Rivera apunten que es faran realitat els presagis segons els quals Ciutadans jugarà en aquesta legislatura el paper de desgast del PSC i del sector del PP més allunyat de l'espanyolisme ranci.
Pel que fa a la resta, cal suposar que la notícia de l'ocultació del pas de Rivera pel PP hagi resultat descoratjadora per als catedràtics, escriptors, artistes i periodistes que van recolzar Rivera com un polític progressista davant de l'adormiment de la Catalunya embadocada. Veurem si ara algú baixa del tren dels Ciutadans.
www.elperiodico.cat