28.1.07

Els polítics opinen sobre el projecte del riu Foix
Els serveis tècnics estudien els canvis que proposa l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua)
Per Ràdio Cubelles 21/01/2007 21:08:03
Ràdio Cubelles va encetar una roda d’opinions sobre el projecte de construcció del pont sobre el riu Foix.
Entesa per Cubelles
Josep Marcillas, Alcalde en representació de l'Entesa per Cubelles, defensa l'actual ubicació del carrer Lleida i Pompeu Fabra, exposant el fet que "és un dels llocs que contempla l’actual Pla General i un dels punts viaris més viables". Marcillas afegeix que "qualsevol altre lloc requerirà reiniciar el procés. El màxim mandatari municipal ha recordat que "si no es compleixen els terminis les subvencions per aquest projecte es podrien perdre". "Els problemes per accedir a la zona arran de les inundacions que afecten el sector quan hi ha pluges és un dels motius que fan més necessària la construcció del pont sobre el Foix", segons explica l'alcalde, que també assenyala que "en els darrers mesos tots els grups han reconegut la necessitat de solucionar aquesta problemàtica".
ICV
Ha titllat de “nefasta” la reunió que van mantenir govern i oposició sobre el projecte del pont del riu Foix. Segons el regidor Jordi Coch “l’alcalde no ha volgut consensuar res ja que no se’ns ha presentat el projecte del pont que s’ha presentat a l’ACA”. ICV reclama veure els informes favorables de l’ACA i defensa “un pas natural el més a prop de la via del tren per protegir la desembocadura del riu”. Tot i amb això no es tanquen a estudiar altres alternatives. A tot això, ICV creu que “el pont l’haurien d’haver construït els promotors de la Mota de Sant Pere i el Clot del Bassó, però hi va haver gent que els van perdonar”
ICb
Per la seva banda, ICb demana que "els serveis tècnics facin un estudi acurat de les viabilitats de les tres propostes que es presenten sobre la ubicació del pont, amb un esforç d’informació per part dels tècnics municipals, i que s’obri posteriorment un debat públic al respecte". Així mateix, afirma que es tracta “d’un projecte prou important que té un cost d'uns 2 milions d’euros, i que té un impacte en una zona natural protegida, amb una clara voluntat de conservar-la”. ICb planteja habilitar el carril paral·lel al riu Foix superant la via del tren amb un pas elevat i fer una rotonda a l’alçada del Magic Garden.
ERC
Lamenta que “no hi hagi consens en el projecte del pont i que només s’hagin recollit les esmenes tècniques de l’ACA”. Per al regidor Joan Rodríguez “una infraestructura d’aquesta magnitud hauria de ser més universal”, i afirma que “es tracta d’un projecte que només té en compte els problemes dels dies que s’inunda el Foix”. Per al regidor “s’ha jugat políticament amb els veïns de La Mota”, i en aquest sentit, demana que “no es faci demagògia sobre el tema”. Denuncia també que “hi ha hagut empreses que s’han lucrat en aquesta zona” i afegeix que “el pont l’haurien d’haver fet les empreses que han tret profit d’aquesta zona”.
CiU
El grup municipal de Convergència i Unió no acceptarà el projecte que presenta l’Ajuntament amb el pont que ha de comunicar la Mota de Sant Pere i el poble pel carrer Lleida. Així ho han manifestat en un comunicat adreçat als mitjans de comunicació en el qual CiU reafirma el seu posicionament de defensar “com a el millor emplaçament per aquest pont l'avinguda Onze de Setembre. És un carrer més ample, més distant a la desembocadura o final del riu, i no fa malbé tota la feina portada a terme pels veïns de l’Associació Fauna de Cubelles”.Segons s’explica en aquest comunicat “la desembocadura actualment està consolidada com un lloc de passeig, d’anar en bicicleta i poder contemplar el paisatge i els animals que actualment hi viuen. No seria tan agradable passejar-hi si enlloc del paisatge actual ens trobem amb una construcció de formigó”. CiU també recorda que “fa uns mesos, tots els grups polítics que formem part del consistori van aprovar una moció que proposava entrar dins la Xarxa Natura 2000. Això es va fer amb la finalitat de preservar el medi en aquella zona”. En aquest sentit, convergència no creu que el pont pel carrer Lleida preservi massa la zona i diu que “si un enginyer de camins veiés les dues vies no dubtaria en afirmar que el millor emplaçament és l’Avinguda Onze de Setembre”.Els serveis tècnics estudien els canvis que proposa l'ACAEls Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Cubelles està elaborant un informe sobre el document elaborat per l'ACA. El projecte té un pressupost d'1.600.000 €, i millora els accessos entre la Mota de Sant Pere, el Clot del Bassó i el sector marítim.L'Ajuntament de Cubelles ja va aprovar el projecte de construcció del pont sobre el Foix el setembre del 2005, amb la unanimitat de totes les forces polítiques. Pel que fa al projecte, aquest preveu unir les dues lleres de la desembocadura del riu, a l'alçada dels carrers Pompeu Fabra i Lleida. L'objectiu del pont és millorar els accessos entre la Mota de Sant Pere, el Clot del Bassó i el sector Marítim, a més de facilitar l'entrada a la zona del poliesportiu municipal i l'Institut de Secundària de Cubelles.El projecte encarregat per l'Ajuntament, i aprovat unànimement per tots els grups municipals, preveu que el pont tingui una alçària de 5,75 metres en el seu punt més elevat, 60 metres de llargada i dotze metres d'amplada, dos carrils de circulació i dues voreres.L'Ajuntament va aprovar al desembre una modificació del pressupost per poder finançar el projecte. Ara, el ple tindrà la darrera paraula a l’hora de tirar o no endavant el projecte.
EN AQUESTA OCASIO NO HAN EXPOSAT LA SEVA OPINIO NI EL PSC NI EL PP