26.1.07

Governació
La Policia local intensifica la seva vigilància, davant noves pintades
Es posa en marxa un Pla de xoc per localitzar i restituir els desperfectes estètics i per identificar els autors dels fets

La Policia Local de Cubelles intensifica la vigilància davant l’aparició de pintades d’índole xenòfoba en diversos punts de la població. Una de les darreres denúncies d'incivisme es va produir el passat 9 de gener, quan es van detectar pintades de referència racista al carrer Sant Antoni, la Creu, Arrabal del Torrent i dels Horts; així com en un dels laterals de la façana de l’església Santa Maria.
El regidor de Governació, Xavier Grau ha explicat que “amb el nou model de policia de proximitat s’ha iniciat un pla de xoc que consisteix en la intensificació de la vigilància per identificar els autors i la localització de les pintades per a restituir els desperfectes estètics”. Aquesta no és la primera vegada que es realitzen aquest tipus de pintades. De fet, abans de les festes de nadalenques, la Policia Local va fer diverses detencions amb intervenció judicial. Davant els reiterats fets, la Policia Local demana la col·laboració ciutadana perquè denunciï els fets en cas de ser observadors dels actes vandàlics.
Revisió i creació de nous reglaments i ordenances
La Policia Local treballa també amb els serveis jurídics de l’Ajuntament la creació de nous reglaments i revisió de les ordenances municipals amb el propòsit que “això permeti actuar a la policia amb més contundència”. El regidor de Governació ha apuntat que “el cos policial treballa en tres línies bàsiques d’incivisme d’actuació, que passen pel màxim compliment de la normativa de circulació, velocitat, aparcament, sorolls de vehicles... així com de les diverses ordenances municipals com la de la tinença responsable d’animals i en el temes d’incivisme i convivència ciutadana".
La policia se suma al projecte “Cubelles Ciutat Educadora”, treballant temes d'educació viària i de Drogodependència A tot això, el cos policial treballarà en dos propòsits de futur dins el projecte Cubelles Ciutat Educadora que “s’emmarquen en l’àmbit de l’educació viaria als escolars, afegint més valors cívics, així com en l’aplicació d’un Pla de Drogodependències que impliqui el treball conjunt de les regidories d’Educació, Acció Social amb la realització de xerrades, i exposicions sobre el tema davant una població de risc i consolidant el model de policia comunitària”, assenyala el regidor.
Dijous, 25-01-2007

1 comentari:

Anònim ha dit...

La policia,mejor dicho, algunos policias tienen muchos conflictos internos y hasta que nolos solucionen entre ellos no daran un buen servicioa nuestro pueblo. Menos campañas y mas trbajo interno, luego el Grau que haga publicidad, antes no que le va a salir el tiro por la culata