10.1.07

Penedès.
Cubelles rep una petició de Fecsa per substituir l'actual tèrmica per una de cicle combinat de 400 MW.
La nova instal·lació començaria a funcionar un cop es desmantellés l'actual.
MÍRIAM DE LAMO.
Cubelles
L'Ajuntament de Cubelles ha rebut una sol·licitud de Fecsa-Endesa per construir una central tèrmica de cicle combinat de 400 MW, la meitat de la potència que havia demanat el 2004. La companyia elèctrica està en espera que la Generalitat, i posteriorment el govern espanyol, permeti la nova instal·lació més petita i menys contaminant que l'actual. La nova central començaria a funcionar quan es desmantellés la que hi ha ara, que és de 520 MW i que està en funcionament des del 1979.
L'alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, va rebre la demanda del certificat de compatibilitat ambiental per substituir l'actual central tèrmica per una de cicle combinat el passat 18 de desembre.
Marcillas, però, va fer pública la demanda de la companyia elèctrica durant una reunió amb els grups polítics que componen l'Ajuntament, dilluns al vespre. L'actual central és mixta; és a dir, funciona amb fuel i amb gas i, en canvi, la de cicle combinat permetria utilitzar únicament com a combustible el gas. Una contaminació menor i unes instal·lacions més petites són dos dels beneficis de la nova tèrmica, segons assegura Fecsa-Endesa. Les dades de la potència, però, no coincideixen entre la companyia i l'Ajuntament: l'alcalde sosté que, en la petició rebuda, Fecsa demana permís per a una central de 500 MW, i la companyia sosté que la potència de la nova central serà de 400 MW.
En tot cas, Fecsa-Endesa reconeix que l'actual central «és obsoleta» i que està en espera de rebre el vistiplau del govern de la Generalitat i del govern espanyol per poder construir la nova instal·lació.
La nova central tèrmica de cicle combinat és «molt més avantatjosa, tenint en compte que ja hi ha l'actual», segons diu l'alcalde. Marcillas assegura que l'última petició de Fecsa-Endesa adreçada a l'Ajuntament va ser per instal·lar una central «de 800 MW». Ara, els serveis tècnics de l'Ajuntament hauran de decidir si s'aprova o no la demanda de la companyia, segons l'alcalde.
El regidor de CiU, Joan Albet, es mostra en desacord a atorgar el permís a la companyia, si bé reconeix «que serà difícil impedir-ho». Des d'ERC, el regidor Joan Rodríguez Serra demana «transparència» a l'alcalde, i treballar «plegats» per «negociar» la instal·lació de la nova central. La regidora del PSC diu que «prefereix» la central de cicle combinat a l'actual.
www.vilaweb.cat

3 comentaris:

Anònim ha dit...

QUE SE LA LLEVEN A OTRO SITIO

Anònim ha dit...

res de res,tot son paraules...

Anònim ha dit...

Que diu aquesta? preferir que?
Marcillas ves a negociar que t´en vas!