29.3.07

educació
Els nens celíacs tindran prioritat per accedir al centre triat en cas d'empat

Tindran punts complementaris, com els fills de famílies nombroses .El procés de preinscripció s'iniciarà el 10 d'abril
Carol Biosca
El govern va donar ahir llum verda al nou decret d'admissió d'alumnes que entrarà en vigor en el procés de preinscripció per al curs que ve, que s'iniciarà el 10 d'abril. Una de les principals novetats respecte a l'esborrany presentat al febrer pel departament és que els nens amb malalties cròniques que els obliguin a seguir dietes específiques, inclosos els celíacs, en cas d'empat tindran 10 punts complementaris per accedir al centre desitjat, mentre que els fills de famílies nombroses en tindran 15.
En el decret vigent, els dos col·lectius mantenien aquests 10 i 15 punts dins dels criteris generals de prioritat. Si bé en l'esborrany d'Educació ja es fixava una puntuació perquè els fills de famílies nombroses tinguessin prioritat en cas d'empat, els celíacs hi figuraven com a alumnes amb necessitats educatives específiques, que requereixen un informe dels equips d'assessorament psicopedagògic per a la reserva de plaça.
Una altra de les novetats del decret que ja recollia l'esborrany és la introducció de l'expedient acadèmic per accedir al batxillerat com a criteri general de preferència, així com la fixació de les mateixes àrees de proximitat per als centres públics i concertats i la definició d'unes noves zones en el cas de Barcelona.
Es mantenen els 40 punts per als alumnes amb germans al centre (ara també si els pares hi treballen), 30 quan el domicili és en l'àrea de proximitat de l'escola (20 si és el lloc de treball), i 10 per renda familiar o per discapacitat greu de l'alumne, pares o germans.
El nou decret manté la reserva de dues places per grup fins al final de la preinscripció per acollir els nouvinguts, i autoritza Educació a reduir fins a un 10% les ràtios per facilitar-ne l'escolarització, però sempre "de conformitat amb els centres" i amb "mesures compensatòries" per a les escoles "que en puguin sortir perjudicades".
www.avui.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es una buena iniciativa que significa que algo está cambiando. Me alegro