24.4.07

Catalunya

Sergi Pàmies, Martí Gironell i Júlia Navarro, els autors d’aquest Sant Jordi
Helena Solé
(laMalla.net)

En un Sant Jordi sense una novel·la protagonista, els llibres més venuts han estat Si et menges una llimona sense fer ganyotes de Sergi Pàmies, "La clau Gaudí" d'Andreu Carranza i Esteban Martín i La Sangre de los inocentes de Júlia Navarro, sgeons el barrer balanç del Gremi de Llibreteres de Barcelona i Catalunya. Martí Gironell amb El Pont dels Jueus ha estat la gran sorpresa tot i que ha baixat posicions en la llista de vendes perquè s'ha esgotat en molts estands.

Des del gremi de llibreters han destacat que enguany les vendes han estat molt repartides ha diferència de l'any passat quan "la Catedral del Mar" d'Ildefonso Falcones va ser la clara guanyadora. Enguany, les vendes de la novel·la també s'han mantingut en les primeres posicions.

Sergi Pàmies i Martí Gironell encapçalent les vendes en català pel que fa als llibres de ficció, mentre que Josep Maria Espinàs lideraria les vendes en no ficció.

Entre les novel·les en castellà destaca clarament "La Sangre de los Inocentes" de Julia Navarro com a llibre de ficció, acompanyada també d'Ildefonso Falcones i Antonio Gala. En castellà, la novel·la més venuda en no ficció seria "El secret de la felicitat" de Sebastià Serrano juntament amb "20 pasos hacia delante" de Jorge Bucal i " L'ànima està en el cervell " d'Eduard Punset.

Entre els anomenats "llibres mediàtics" estarien "El llibre mediàtic de Polònia" i "Me'n vaig", de Pepe Rubianes.

Per demarcacions, a Tarragona destaca clarament "La clau Gaudí", d'Andreu Carranza i també "Sepultura de Bandoler", del periodista tarragoní Xavier Carreras.

A Lleida, els llibreters destaquen les vendes aconseguides per Pepe Rubianes amb el seu llibre "Me'n vaig" també La Sangre de los Inocentes de Julia Navarro.
El més venut a Girona seria " El Pont dels Jueus" de Martí Gironell juntament amb "El Quart Reich", de Francesc Miralles.

http://www.lamalla.net/