8.8.07

Internet és la plataforma per dur a terme el projecte
Dedicatòries ideat per la periodista Carme Puche

Un nou blog per donar a conèixer la història de dones anònimes

Montse Huguet (laMalla.net)

"Quina és la teva? Explica'ns la història d'una dona que t'hagi fascinat". Aquest és el lema inicial de Dedicatòries, un projecte creat per donar espai a totes aquelles dones que molt poca gent coneix i de les que, la seva història personal es queda sovint en una conversa de cafè, al paràgraf d'un llibre o a la memòria d'un conegut. Són històries que s'expliquen com a simple curiositat però que poden tenir un interès per a molta més gent.

Aquest projecte vol recuperar una part d'aquesta memòria personal, en aquest cas referida a les històries d'algunes dones d'ahir o d'avui, de qualsevol part del planeta, professió o llinatge amb una vida interessant i captivadora. El que les uneix és el fet de ser dones i haver seduït alguna vegada algú fins al punt de voler que siguin recordades i formin part de la memòria col.lectiva.

Dedicatòries es dirigeix al públic en general com a beneficiari però, sobretot, com a participant. Arribar al màxim de gent possible és essencial per a aquesta iniciativa. Des del seu web es convida a ser-ne partícep per arribar al major número de persones i per tal de recollir el màxim de records possibles. Segons els impulsors del projecte, "per participar-hi no cal saber escriure, sinó explicar. Només cal tenir la motivació per posar-se en contacte amb Dedicatòries i fer-nos arribar la història" (via correu electrònic, via correu postal). L'equip només en farà les correccions que siguin necessàries (gramàtica, ortografia, etc.) per tal que el relat pugui ser comprensible i entenedor.
La segona part de Dedicatòries és convertir en inspiració aquestes històries descobertes al llarg del calendari del projecte. Es triaran 20 d'elles com a base per a una creació literària que prendrà la forma de web-llibre i que s'inspirarà en l'essència d'aquestes protagonistes reals.Dedicatòries, les dones que no has conegut retrà homenatge literari a aquestes vides femenines úniques que encara que no es facin famoses ocuparan l'espai que els pertoca en la memòria de tots.
Aquesta iniciativa ha estat guanyadora del Premi per la Igualtat de Les Corts:M. Àngels Rivas Ureña 2007, per a Joves Creadores del Districte de Les Corts. Al darrera hi ha Carme Puche (Barcelona, 1977), periodista especialitzada en cultura i ciència i col.laboradora habitual en premsa escrita i ràdio.
Més informació a www.dedicatories.net