13.9.07

Catalunya ha acollit el 22.6 per cent dels immigrants arribats a Espanya els últims set anys
Castells denuncia que l’impacte de la immigració perjudica més Catalunya

Redacció (laMalla.net)

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha denunciat que la falta d'acord entre comunitats autònomes sobre l'impacte real de la immigració en el sistema de finançament autonòmic perjudica "especialment" a Catalunya perquè és la que més població immigrant rep. Castells va fer aquesta valoració dimarts, a la sortida del Consell de Política Fiscal i Financera, que va reunir a Madrid als consellers autonòmics de l'àrea i al vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes. Durant la reunió es van presentar els resultats d'un informe sobre l'impacte de la immigració en el sistema de finançament autonòmic.
El conseller ha assenyalat que Catalunya va rebre el 22,6 per cent de tots els immigrants que van arribar a Espanya durant el període 1999-2006, pel que, segons que ha explicat, "el fet que a l'informe no s'elevin propostes perjudica especialment als interessos de la Generalitat". Pel conseller, el fet que al document no es reculli cap recomanació perquè no hi ha consens entre les comunitats, és "només una excusa. La falta d'acord no pot entorpir que es prenguin decisions", ha apuntat.
Castells ha recordat que "quan hi ha comunitats que tenen problemes amb la immigració, o necessitats financeres més greus que altres, també necessiten rebre recursos", i ha afegit que l'impacte de la població immigrant "és evident". Segons el conseller, el fet que no s'hagi aconseguit el consens entorn d'aquest assumpte, "ens obliga a qüestionar el concepte de solidaritat entre comunitats autònomes".
Per tot això, Castells ha expressat els seus dubtes sobre si el Consell de Política Fiscal i Financera és un organisme "útil", capaç de diagnosticar els problemes i aportar solucions als mateixos, i ha recordat que el govern "és el responsable de propulsar l'acord".

www.lamalla.net