11.9.07

Penedès.

La festa i la fira de la verema de Cubelles atreu prop de 4.000 visitants
La festa de la verema i la fira comercial de la plaça del Mercat han atret prop de 4.000 persones durant el cap de setmana, segons l'Ajuntament de Cubelles. El regidor de Dinamització Econòmica i Comerç, Joan Besòs, destaca la «consolidació» d'una festa que enguany ha complert la seva 20a edició.

L'elecció de les pubilles i la trepitjada de raïm especial 20 anys de verema van ser dos dels actes que més públic van atreure, dissabte a la tarda. Judith Escolà, del barri de la Mota de Sant Pere, és la nova pubilla de Cubelles, i Ariadna Rodríguez, del mateix barri, va rebre el títol de pubilla infantil del municipi. De divendres a diumenge, els assistents a la festa van poder adquirir tiquets per degustar els diversos productes alimentaris de la fira, així com els vins i caves dels diferents establiments amb estand al recinte. Segons Besòs, enguany hi ha hagut un increment d'un 10 a un 15% en la venda de consumicions.

Segons el regidor de Dinamització Econòmica i Comerç, la festa es troba ara en «un punt d'inflexió», que ha de donar pas a canvis amb vista a la pròxima edició. «Encara no sabem què farem», reconeix Besòs, que insinua la necessitat de replantejar la festa amb la col·laboració dels restauradors i els comerciants del municipi. «És clar que no perdrem la tradició», diu el regidor, que també destaca el fet que «el comerç ha d'evolucionar i tirar endavant, i el tema dels expositors ja no està en la mateixa situació que fa vint anys». Per aquest motiu, el regidor de Dinamització Econòmica i Comerç defensa «canvis» en la celebració.

www.vilaweb.cat