29.11.07


Participació Ciutadana


L'OPIC es trasllada dilluns al Centre Social

L'Ajuntament de Cubelles prepara una campanya per informar del canvi d'ubicació del servei d'atenció a la ciutadania


L'Ajuntament de Cubelles està treballant perquè el proper 3 de desembre es pugui obrir la nova Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC), ubicada al Centre Social. Tots els departaments implicats tenen gairebé a punt tot el relatiu al trasllat a la primera planta del carrer Joan Roig i Piera, 3-5.


El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau, ha explicat que amb el trasllat "fem un pas més per millorar i dignificar les instal·lacions d'atenció a la ciutadania". De fet, "un dels acords fonamentals del govern és la millora dels espais d’informació, comunicació i d'atenció ciutadana".


Malgrat que la regidoria treballa des de fa anys en la millora dels baixos de l’Ajuntament, el regidor creu que "aquest no és el millor espai pel propi creixement del municipi" i, per això, diu que "s’ha apostat pel Centre Social, que té aquest espai de treball molt més ampli, sent també el centre de totes les entitats".


D’altra banda, explica que "existeix un aspecte a resoldre i en el què hem de treballar en un futur donat que ocuparem un espai que tenia una projecció cultural que haurem de retornar". "Malgrat això", ha afegit, que "s’ha prioritzat el tema de la participació perquè el govern està convençut que l’atenció que s’està donant ara als baixos de l’Ajuntament s’havia de millorar de manera urgent".


Les noves instal·lacions continuaran treballant amb dues funcions clares; la informació i l’atenció als ciutadans, i l’impuls de polítiques de Participació Ciutadana. En aquest sentit, el regidor fa una valoració positiva del treball realitzat des que es va posar a treballar al capdavant d’aquesta regidoria. "Estem contents tant de la feina que s’està fent com de la complicitat, la concentració de recursos i el suport que reben del conjunt de departaments municipals".