2.4.08

Urbanisme i Planejament

Comencen les obres d'urbanització de l'entorn del Poliesportiu i l'institut
Les executa l'empresa ADEC Building Factory SA, a qui se'ls ha adjudicat per un total d'1.139.973,74 €.

Les obres d'urbanització de l'accés i entorn del Poliesportiu Municipal de Cubelles van iniciar-se la setmana passada. L'empresa ADEC Building Factory S.A. ha estat l'adjudicatària del concurs per a l'execució de les obres, per un import total de 1.139.973,74 €.
Les obres, que van iniciar-se el passat divendres, han de permetre recuperar el tancat exterior del Poliesportiu i les seves oficines de consergeria, a més de millorar la seguretat de l'alumnat que diàriament es desplaça fins a l'IES Cubelles i la construcció d'un carril bici. De passada, el projecte contempla la urbanització de les zones d'estacionament del Camp de Futbol Josep Pons i Ventura i del Poliesportiu Municipal, on es proposa la instal·lació d'una torre repetidora de telefonia mòbil.
L'empresa adjudicatària disposa d'un termini de quatre mesos per executar el projecte. Aquest contempla l'arranjament i millora de l'espai format per l'accés al Camp de Futbol Municipal, l'accés a la zona poliesportiva municipal i el carrer que uneix els dos equipaments, és a dir, l'Avinguda Onze de Setembre, sumen una superfície d'actuació de 12.500 m2.
En quant a l'entorn del Poliesportiu, les principals obres a executar són la construcció d'un edifici de 182 m2 que farà les funcions de consergeria. Aquest s'ubicarà al costat de l'actual entrada principal al recinte, que se substituirà, per una porta correguda automatitzada, juntament amb el tancat exterior que es va haver d'enderrocar fa dos anys a causa del seu mal estat. Aquesta, per tant, serà la segona gran actuació al voltant de les instal·lacions esportives i que han de garantir la seguretat dels equipaments esportius interiors, així com la dels seus usuaris.
El projecte contempla que en la zona d'accés al Poliesportiu, de 3.900 m2 de superfície, es farà una zona d'aparcament de cotxes i motocicletes, una zona de vianants i espais verds equipats amb mobiliari urbà. La zona d'estacionament serà de formigó imprès i tindrà uns 2.000 m2 de superfície. Un tractament similar al que es donarà a la zona del davant del camp de futbol municipal, que té una extensió de 4.000 m2. En aquest espai també es contempla la construcció d'una zona d'estacionament de cotxes i motocicletes i una zona de vianants i zones verdes amb mobiliari urbà.
Pel que fa a l'Avinguda Onze de Setembre es construiran les voreres, s'asfaltarà i es construirà un carril bici d'aglomerat asfàltic amb colorant, a més de fer la vorera de la banda de la via del ferrocarril, avui totalment inexistent. Igualment, als carrers Pla de Sant Pere i Josep Pla, el projecte contempla la construcció de noves voreres i del corresponent carril bici. Tot l'entorn també s'il·luminarà de nou amb llampares de vapor de sodi de baixa pressió, així com es plantarà nova vegetació que no malmeti el paviment amb les arrels.

Afectació del trànsit
Paral·lelament, i mentre durin aquestes obres, es veurà afectat lleugerament el trànsit de l'avinguda Onze de Setembre, entre els carrers Pla de Sant Pere i Josep Pla.
Aquest tram està tallat a la circulació rodada, mentre que els vianants poden creuar-lo mitjançant un camí tancat habilitat a la banda de la via del ferrocarril. Els vehicles que vulguin accedir tant a l'IES com al camp de futbol Josep Pons i Ventura hauran de fer-ho pel carrer Pompeu Fabra, Clot del Bassó i Avinguda Onze de Setembre.
L'Ajuntament de Cubelles demana disculpes per les molèsties de les obres als veïns i veïnes de la zona, així com a la ciutadania que fa servir aquest vial per dirigir-se a altres zones del municipi. Cal entendre que aquesta és una actuació important per a l'accés dels alumnes a l'institut i de la ciutadania a les instal·lacions esportives.

Departament de Comunicació

http://www.cubelles.com/

També podeu veure a Serveis informatius Canal Blau

Obres al polisportiu de Cubelles

http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1119284141/bclid1111449107/bctid1485315901

http://www.canalblau.cat

1 comentari:

Xavier Crespo ha dit...

Totes aquestes obres estan molt be, i feien falte per garantir la seguretat de tots, peró que pasa amb les obres que queden pendents dintre de les intal·lacions del polisportiu com la pista de tennis, la creació al menys d'una pista de Padel.

Xavier Crespo