21.5.08

Arriba al Parlament una proposta de llei d'atenció a la fibromiàlgia i la fatiga crònica

LAMALLA.NET

El Ple del Parlament debatrà aquest dimecres una proposició de llei presentada per una comissió promotora ciutadana, una iniciativa que permet el nou reglament de la Cambra si es presenten cinquanta mil signatures. Es tracta d'una proposició de llei per l'atenció de la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica que reclama que en un termini d'un any, hi hagi un mínim de vuit unitats hospitalàries especialitzades en aquestes malalties a l'àrea sanitària de Barcelona i un mínim d'una a la resta d'àrees sanitàries catalanes. La proposta però no prosperarà ja que els grups del Govern han presentat una esmena per descartar-la. Argumenten que regular les atencions a unes patologies concretes crearia un precedent no sostenible i seria una discriminació cap a les persones que pateixen altres malalties.
La representant de la comissió promotora de la iniciativa, Àngels Martínez, defensarà la proposició durant el Ple. El text reclama també que els malalts de fibromiàlgia i del síndrome de la fatiga crònica no estiguin en llistes d'espera més de noranta dies i que es reconegui el seu dret a la incapacitat laboral.
Des del Govern, recorden que l'any 2006 Catalunya va posar en marxa la difusió i implementació d'un nou model d'atenció a aquestes malaties i que es troba en fase d'avaluació.

http://www.lamalla.net