18.5.08


La Fita demana la recuperació dels safareigs municipals

Font: Ràdio Cubelles

L'entitat estrena nova composició de membres a la seva junta i, entre els projectes de futur, vol publicar un receptari de cuina tradicional de Cubelles
L’associació de dones “La Fita” ha entrat una instància a l’Ajuntament de Cubelles en la què es demana a les Regidories de Cultura, Urbanisme i Participació Ciutadana la recuperació dels antics safareigs de Cubelles, un espai que el pas del temps ha deteriorat. Per a l’entitat “es tracta d’un espai públic d’interès local recuperable com a patrimoni cultural”, i que “es podria obrir a visites guiades”. La instància està acompanyada d’un treball sobre aquest espai escrit per una de les membres de l’entitat, Aurora Garcia Bertomeu, que recull el testimoni i memòria d’algunes dones de la localitat que relaten les seves vivències i records viscudes en aquest indret. La instància compta també amb el suport de l’associació de veïns del Nucli Antic que també se suma a aquesta petició.
D’altra banda, l’entitat va aprovar per unanimitat el passat 3 de maig la composició de la Nova Junta que presideix, Maria Trives. Com a secretaria actua Paloma Robles; i Aurora Garcia és la tresorera. Les cinc membres que actuen com a vocals són: Ester Granell, Marisa Ortiz, Conchi Delgado, Carmen Molla, i Clara Liébana.

La Fita també ha establert un calendari d’activitats, entre les quals en destaca el projecte d’edició d’un receptari de cuina tradicional de Cubelles. El propòsit és recollir receptes culinàries de l’àvia, intentant recuperar part d’aquelles receptes familiars apreses a través del temps, de pares a fills. Les receptes s’han d’adreçar a la mateixa entitat La Fita i fer-les arribar al despatx número 5 del Centre Social on l’entitat disposa d’un despatx com a local social.
Un altre de les activitats futures és l’organització d’unes sortida per visitar la Tarragona Romana i la casa museu Pau Casals del Vendrell. També han previst la realització d’una conferència que parli d’una dona “Clara Campoamor”. A més, recentment l'entitat ha estrenat un nou blog amb la següent adreça:

http://doneslafita.blogspot.com/