15.5.08

M. Trives/ Diari de Cubelles
Reconèixements a una Dona

Paulina Andreu rebrà la Medalla d´ or al Mèrit en les Belles Arts.

Que en sabem de Paulina Andreu? Pues molt i potser poc a Cubelles. Sempre associada a la imatge pública del seu pare ,sorprèn de sobte i un altre imatge apareix com personalitat destacada ,la d´ una artista ,reconeguda mundialment com Paulina Schumann i que avui mateix amb aquest reconeixement ,obre un món d´ informació i un aplaudiment per la seva vida envoltada de creativitat personal reconeguda.
Com a Paulina Schumann ha triomfat amb la dansa a teatres i funambulisme a la pista de circ i ha recorregut tot el món. La seva projecció va començar al Teatre Empire ,de Paris i a Viena va obtindre grans èxits ballant arreu del món.
Avui ja retirada, viu a Cubelles i sovint la gent del poble i la majoria de vianants que es troba al seu pas discret per carrers del municipi com una ciutadana més, desconeix el seu renom .
Tot sovint trobem que dones que han suposat una renovació i un esclat de creativitat en el temps actual o d´ altres temps, de repent reben un reconeixement,però poques ,la majoria de reconeixements porten noms d´ homes . A Catalunya i a la resta del Estat Espanyol i també a la resta del món la concessió de Premis suposa un llarg camí a demostrar per les dones i ja no en parlem de països en que la dona ja ni té dret a opinar i si a rebre per totes bandes. Reconeguem que som al rovell de l´ ou ,encara que amb una clara un pel poc consistent.

Aprofitem-ho !!!
Podeu trobar més informacións a