31.7.08

Avui parlem de.... les....



Dificultats a l´hora d´establir un ¨bon rullitu ¨
Devant les últimes informacions de premsa sembla ser que l´Estat no té diners i a més Govern i Generalitat discrepen en temes de financiació autonomica.
Llegiu les informacions que trobem dins les págines del Diari Avui....i recomenar ,una pregaria més a La Moreneta



Solbes: ni un duro
El vicepresident alerta que l’Estat no té diners per contribuir al model de finançament autonòmic. Avisa que complirà l’Estatut però també la Constitució, que obliga a prestar serveis harmònics arreu
Si en anteriors models de finançament autonòmic l’Estat estovava les reticències d’algunes comunitats recorrent al talonari, aquest cop ja d’entrada es declara en suspensió de pagaments aprofitant els estralls d’una crisi que ja anomena crisi. “És cert, no hi ha diners”, va admetre ahir per primer cop i sense embuts el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, deixant clar que l’Estat no aportarà ni un duro per acontentar ningú.
Mostrant les butxaques buides, l’estratègia de Solbes és centrar la negociació en l’arquitectura del model i en els percentatges dels impostos a cedir i fugir de xifres que unes comunitats puguin llançar sobre el cap de les altres. “No discutirem sobre qué hay de lo mío, això ja vindrà i serà quan es tanqui la negociació”, va advertir durant una compareixença forçada a la comissió d’economia i hisenda del Congrés.
Estat prim o massa gras

L’avís preventiu de Solbes suposa un cop de puny a la taula quan la Generalitat, en documents interns de treball, ha arribat a xifrar en 20.000 milions el que el govern central hauria d’afegir per mantenir l’equilibri entre ingressos i despeses entre l’Estat i les comunitats acordat en el model del 1999.

Segons el vicepresident, del 51% de la despesa en mans de l’Estat, un 33% correspon a la Seguretat Social (que no entra en el finançament) i un 18% a la resta de despeses. “Resoldre amb aquest 18% els problemes de necessitat de despesa de les comunitats i dels municipis no és raonable”, va reblar en contra del front català que des de CiUa ERC i ICV li reclamava que mogui fitxa abans del 9 d’agost que fixa l’Estatut.

Font:

http://www.avui.cat/

i també.... a La Vanguardia trobem informació de....

TRAS LA REUNIÓN DE LA COMISIÓN MIXTA


Gobierno y Generalitat siguen lejos de entenderse en financiación autonómica
Las partes discrepan sobre la vinculación entre la negociación de los Presupuestos y un acuerdo en financiación Castells reitera que la propuesta de Solbes es "decepcionante, insuficiente y preocupante" Carlos Ocaña se pregunta "dónde" contradice el Estatut la propuesta del Gobierno
Barcelona. (Redacción y agencias).- El secretario de Estado de Hacienda, Carlos Ocaña, y el conseller de Economía, Antoni Castells, han evidenciado que las diferencias entre ambas administraciones en financiación autonómica se mantienen, ya que el Gobierno cree cumplir el Estatut con su propuesta de bases y la Generalitat no. Además, las partes han discrepado sobre la vinculación que pueda tener la aprobación y negociación de los Presupuestos Generales del Estado para 2009 y un acuerdo previo en materia de financiación autonómica.

Seguir leyendo noticia

Font :

http://www.lavanguardia.es/