28.7.08

Comunicat en relació al 25è aniversari de la mort d'en Charlie Rivel


Comunicat en relació al 25è aniversari de la mort d'en Charlie Rivel

Notícies - Promoció Cultural

L’Ajuntament de Cubelles, davant les notícies aparegudes a diversos mitjans de comunicació en relació al 25è aniversari de la mort del clown universal Charlie Rivel, vol comunicar el següent:

1-La memòria d’en Charlie Rivel és un patrimoni d’aquesta ciutat, de tal manera que en aquells actes commemoratius i festes que es realitzen, invariablement el Charlie Rivel té el seu lloc, bé amb la presència del seu gegant o bé a través d’actes puntuals i concrets.
2-La figura d’en Charlie Rivel està associada al somriure i a la gresca, sent la diversió i la joia signes d’identitat de la seva vida i obra. Per tant, no creiem que la seva mort sigui un acte que nosaltres haguem de festejar, circumstància, que estem segurs el propi Josep Andreu, aprovaria.
3-Aquest any hem commemorat el seu naixement, el 23 d’abril, amb una exposició i la publicació i edició d’un llibre de dibuixos i poemes de diversos autors. A l’estiu, i dins dels actes que aquest Ajuntament realitza coneguts com “Divendres a la fresca”, hem fet una lectura de poemes en el seu honor i record, amb la presència de la seva filla Paula Schumman, a més de la realització de la nova guia de l’Exposició Permanent del Clown Charlie Rivel.
4-No obstant, aquest Ajuntament vol informar que malgrat això, des de la regidoria de Promoció Cultural i Patrimoni s’ha estat treballant, sent aquesta una de les seves prioritats per a aquesta legislatura, en l'obtenció de la propietat intel·lectual de la obra i legat del Charlie, que altres consistoris en anteriors legislatures no havien valorat com a important ni necessari. Des d’ara podem dir que la propietat intel·lectual i la imatge d’en Rivel és propietat de tot Cubelles.
5-Així mateix, des de l’Ajuntament volem informar que actualment estem treballant per a elaborar un inventari i fer una exposició itinerant amb la seva obra i els seus records recuperats, per poder donar a conèixer a les noves generacions o bé per recordar a aquells que ja el coneixien, a Catalunya i el món, la seva figura de Català Universal i de fill il·lustre de la nostra vila.

Cubelles, 27 de juliol de 2008.


Font:

http://www.cubelles.cat/