8.10.08

Diari de Cubelles
A Cubelles tenim la possibilitat de fer caminades per la platja ,seure a fer un beure mentrestant veus i escoltes l’esclat de les onades propet . Ja fa temps que el tema del Port no era el centre de les converses i ara de nou torna a l’actualitat. L’esforç del ajuntament es important i segons llegim en aquest article aparegut al diari del Punt la voluntat de tirar finalment aquest port es vital per aconseguir un desenvolupament d’aquest municipi en el tema esportiu,amarres per vaixells i un entorn comercial que pot aportar llocs de treball al municipi ,important a tenir en compte en temps de crisis.



Penedès.

L'Ajuntament de Cubelles es reuneix demà amb la Generalitat per accelerar la construcció del port
M.L.. Cubelles

L'Ajuntament de Cubelles es reunirà amb la direcció de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat demà amb l'objectiu d'accelerar al màxim la construcció del port esportiu del municipi. L'administració local entregarà el pla especial amb les modificacions exigides per la Generalitat, aquesta mateixa setmana; un major detall dels planells topogràfics o la instal·lació d'un contenidor de recollida selectiva de residus són alguns dels canvis que l'Ajuntament ha hagut de fer en el document. Les modificacions són «només de forma, per acabar un expedient adequadament», segons explica el regidor d'Urbanisme de Cubelles, Miguel Ángel López (PSC). L'objectiu del govern local és que tota la tramitació hagi finalitzat abans que acabi l'any, perquè les obres puguin començar «al més aviat possible», segons López. «Ens interessa moltíssim que es construeixi el port per la qüestió econòmica i de desenvolupament d'aquest municipi, sobretot amb el tema de la crisi», afirma el responsable d'Urbanisme de Cubelles.
L'empresa Grup Marítim Metropolità és l'encarregada d'executar les obres del port, amb un pressupost de més de quinze milions d'euros. La Generalitat va presentar el projecte al Saló Nàutic de Barcelona, el novembre del 2006, amb la previsió que el port fos una realitat el 2008. L'endarreriment en la tramitació del projecte, però, és un dels problemes amb què s'ha trobat l'Ajuntament de Cubelles els últims mesos. El nou port tindrà 553 amarradors, d'entre 8 i 20 metres d'eslora, i una marina seca de 1.800 m² amb una capacitat de 144 vaixells amb una eslora màxima de set metres, i un varador per a 66 vaixells. La instal·lació també tindrà una àrea comercial i d'oci.
Font: