26.3.09


Adjudicats dos dels tres projectes del Fons Estatal d’Inversió

Notícies - Obres i Serveis
26/03/2009
La junta de govern local de l’Ajuntament de Cubelles va adjudicar ahir dos dels tres projectes subvencionats pel govern espanyola a través del Fons Estatal d’Inversió Local. En concret el d’adequació de diferents espais verds i el de renovació integral de l’enllumenat públic de Mas Trader, sector I, que, juntament amb l’ampliació de la xarxa de clavegueram entre la C-31 i l’estació de bombament principal, que s’adjudicarà en la propera sessió, són les tres propostes municipals al Fons, que permetrà invertir 2,4 milions d’€.

El govern municipal, d’acord amb la proposta de la mesa de contractació reunida el 23 de març, ha atorgat l’execució del projecte de les zones verdes a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas SA (401.530,98 €), entre les quatre empreses presentades; i el de l’enllumenat de Mas Trader I a Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, S.L. (1.275.748,52 €), entre les 15 companyies que optaven a l’execució del projecte.

Adequació de zones verdes
De les quatre ofertes presentades la que va rebre millor valoració per part de la mesa de contractació va ser la presentada per Fomento de Construcciones y Contratas SA (FCC). A la millora econòmica (5% de baixa), cal afegir que es comprometen a contractar el màxim de persones aturades segons el plec (6) i incrementen la proposta de mobiliari infantil (29.000,00 €), enllumenat (29.000,00 €) i la plantació (8.700,00 €).

Les quatre zones verdes objecte de l’adequació s’executaran en poc menys de 5 mesos. Gràcies al Fons Estatal, els barris del Parc de Cubelles (carrer de les Moreres), Santa Maria (carrer Amadeu Vives), La Solana (carretera Vella de Cubelles) i el Molí de Baix (jardins de l’estació).

Enllumenat a Mas Trader
L’empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, S.L. (SECE) ha estat la més ben valorada entre les 15 ofertes presentades per executar el projecte de renovació integral de l’enllumenat públic de Mas Trader I, especialment per les importants millores tècniques proposades. Aquestes se centren en la substitució de totes les lluminàries de 70 wats a una tipologia de 35 wats de baixa potència; l’elaboració d’un estudi de l'estalvi energètic d’aproximadament el 50% del consum; la millora lumínica pujant les columnes de 4,5m a 5m.; la instal·lació de 100 punts de llum addicionals amb lluminària de 35 wats, de 45 punts tipus LED i la instal·lació d'enllumenat a les dues voreres del carrer Dàlia i part d’Assutzena.

A més, l’adjudicatari contractarà el màxim de persones establert al plec (7), ofereix un dels millors serveis de guàrdia de totes les propostes presentades i redueix el termini d’execució de les obres a 4 mesos i mig. SECE és una empresa que disposa de les certificacions de qualitat ISO 9001 i ambientals ISO 14.001, així com d’altres certificats.