25.5.09


Joan Rangel visita les obres de l’ampliació de la xarxa de clavegueram


22/05/2009
Divendres passat, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, va ser a Cubelles per visitar l’evolució de l’obra d’ampliació de la xarxa del clavegueram entre la C-31 i l’estació de bombament ‘Principal Cubelles’. Aquesta actuació està finançada amb el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), l’anomenat Pla E. Rangel va destacar que “de cara a l’any vinent el Govern de l’Estat preveu un nou fons de 5.000 milions d’euros per a noves actuacions com, per exemple, d’eficiència energètica”. L’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero declarava que “caldria ampliar aquestes accions més anys”, ja que iniciatives com el Pla E “ha servit per resoldre algunes de les mancances del municipi i a les quals Cubelles amb els seus ingressos no pot fer front”.

Problemes de capacitat

Les obres del projecte d’ampliació de la xarxa de clavegueram municipal entre la C-31 i l’estació de bombeig ‘Principal Cubelles’ s’executen per resoldre els problemes de capacitat del col·lector unitari que va per l’avinguda de la Riera ja que aquest no disposa de suficient capacitat per conduir les aigües fins l’estació de bombament. L’actuació l’executa l’empresa Hidrocanal, S.L. per un import de 540.269,83 €, i per dur-la a terme s’han contractat a set persones a l’atur. L’empresa també millorarà la capacitat hidràulica; executarà varis bypass entre ambdues canonades per tal de facilitar el manteniment i reparació; remodelarà la zona d’accés al pont de la carretera així com la rotonda situada al costat de l’accés de la via del tren.

Dos projectes més
El Pla E també servirà per adequar quatre zones verdes del municipi, el Parc de Cubelles, els Jardins Gaudí, el Parc de la Solana i el de Santa Maria. Aquesta actuació, que executa Fomento de Construcciones i Contratas SA (FCC), compta amb un pressupost de 421.141,34 €, s’executarà en poc menys de cinc mesos i part dels operaris que hi treballen també és gent a l’atur.

El darrer projecte aprovat amb el finançament del Pla E és la renovació integral de l’enllumenat públic de Mas Trader I, que incorpora importants millores tècniques. Es compta amb un pressupost de 1.275.748,52 € que es destinen a la substitució de les lluminàries de 70 watts a una tipologia de 35 wats de baixa potència; l’elaboració d’un estudi de l'estalvi energètic d’ aproximadament el 50% del consum; la millora lumínica pujant les columnes de 4,5m a 5m; la instal·lació de punts de llum addicionals amb lluminària de 35 watts de punts tipus LED i la instal·lació d'enllumenat a les dues voreres del carrer Dàlia i part del carrer Assutzena. A més, l’adjudicatari, Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, S.L. (SECE), contracta a set persones a l’atur, ofereix un dels millors serveis de guàrdia de totes les propostes presentades, disposa de diverses certificacions de qualitat i redueix el termini d’execució de les obres a 4 mesos i mig.

Font : http://www.cubelles.cat/