18.7.09

FESTIVAL MÙSICA DE CUBELLES

La combinació de concerts amb tallers dirigits a infants i joves, que tindran alguns dels millors docents i grups del país, és l'atractiu de la primera edició del Festival de Música de Cubelles. La programació començarà avui divendres a les 22.00 h a l'església de Santa Maria, amb el recital Què és una orquestra simfònica?, dirigit pel director del festival, Edmon Colomer, i que tindrà la interpretació d' Albert Guinovart i l'Orquestra Simfònica Òscar Esplà, del Conservatori d'Alacant. El programa inclou un total de set concerts i tres activitats culturals, que culminaran el 24 de juliol a les 20.00 h a l'església.
Demà serà el torn del Somni d'una nit d'estiu, un concert dirigit per Eulàlia Casso i amb Samuel Scott al piano, a les 22.00 h, també a l'església de Santa Maria. Diumenge, l'escenari passarà a ser la plaça de la Vila, on els Spanish Brass Luur Metalls oferiran un espectacle musical que repassarà una gran varietat d'estils. L'assistència als concerts costa 5 euros si s'adquireix una entrada anticipada CSIDE (C. Joan Roig i Piera, 3-5), i 6 euros si es compra a la taquilla.
El festival és una aposta de l'Ajuntament de Cubelles, que pretén «situar el municipi en el mapa musical català desmarcant-se dels festivals ja existents i els concerts estiuencs». Aquest objectiu es pretén assolir amb la introducció de la vessant educativa de la música, a través de tallers i activitats de cant i percussió adreçats a joves de set a divuit anys. Aquests tallers, que han tingut una molt bona acceptació al municipi, es duran a terme a l'IES Cubelles del 18 al 24 de juliol i tindran la direcció de professionals de primer ordre i de reconegut prestigi. El darrer dia del festival, divendres 24, el concert de cloenda tindrà la participació dels alumnes dels tallers, que demostraran els coneixements musicals adquirits al llarg de la setmana.