26.9.09



Roda de premsa de l'equip de Govern

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Cubelles va voler sortir al pas de les informacions publicades al diari El Punt on ICV de Cubelles i Cunit l’acusaven d’amagar informació sobre el trasllat de la central tèrmica. L’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, es va mostrar “molt dolguda” per les declaracions, i el segon Tinent d’Alcalde, Joan Rodríguez Serra, es mostrava sorprès ja que considerava que “gràcies a aquest Govern el tema de la tèrmica ha deixat de ser un tema tabú al municipi”. El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau, va afegir que “ a més, ha deixat de ser un tema de confrontació”. D’altra banda, el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel López, va explicar els motius de la no convocatòria de la comissió especial de la central tèrmica. “És absurd convocar una comissió quan no hi ha cap novetat per explicar. Si no s’ha fet ha estat per aquest motiu”, declarava.
L’equip de Govern va explicar que s’han mantingut converses amb Endesa per la trasllat de la central tèrmica als terrenys que la pròpia empresa disposa i actualment hi té ubicats uns dipòsits. De la darrera trobada, que data del passat mes de juny, l’Ajuntament “encara no n’ha rebut cap resposta”.
Participació ciutadana

Xavier Grau va posar de manifest que el tema de la central tèrmica és un afer que és en ple debat al carrer. “Tot just ara hem finalitzat un procés participatiu per a la redacció del Pla General on a través del web municipal, d’enquestes i dels tallers participatius més de 360 persones han pogut dir la seva. I la tèrmica ha estat un dels temes principals, on els tècnics, agents econòmics, entitats i veïns de manera anònima han opinat lliurement de qualsevol tema, com la tèrmica”.
Cubelles-Cunit
Pel que fa a les relacions amb l’Ajuntament de Cunit, Maria Lluïsa Romero afirmava que “s’ha intentat parlar amb el govern veí com a Ajuntament i com a PSC, i no ha estat possible”. Així mateix, es va posar a disposició del govern de Cunit de les informacions de què disposa el Consistori cubellenc malgrat que, segons Miguel Ángel López, “tan sols han mostrat interès en les possibles contraprestacions que puguin beneficiar al seu municipi.