13.11.09

El pressupost del 2010 marcat per per l’ajustament de la despesa pública a la caiguda contundent dels ingressos

Font: Ràdio Cubelles

El nou pressupost vindrà marcat per l’ajustament de la despesa pública a la caiguda sobtada i contundent dels ingressos que té la corporació de tots aquells impostos i tributs que tenen relació directe amb l’activitat econòmica de la construcció com és l’ICI, les plusvàlues o les llicències d’obres, que “han caigut d’una manera molt notable”, segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Xavier Grau. De fet, al pressupost d’aquest any el govern ja va fer una revisió a la baixa de previsió d’ingressos i tot i que es va ajustar molt” explica Grau “el nivell d’ingressos ha estat molt menor al que s’havia previst”.
El pressupost del 2010 seguirà la mateixa tònica, però amb una previsió no massa optimista, fet que obliga a l’Ajuntament a fer una negociació intensa tant política com tècnica.
En principi l’Ajuntament es planteja fer un esforç de contenció de la despesa corrent per donar prioritat a les inversions. Xavier Grau es mostra segur que tot i que “el ritme que portarà l’Ajuntament serà lleugerament menor seguirà sent important, amb un nivell important de projectes amb finançament assegurat per recursos propis de l’Ajuntament i subvencions.
Pel que fa a les principals inversions i propostes per aquest pressupost del 2010 es treballa amb una previsió d’ingressos d’1 milió 400 mil euros del FEIL 2010, dels quals 280 mil euros es destinarien a la despesa social i educació, i la resta per a futurs projectes com l’administració oberta i la informatització per obrir l’Ajuntament als ciutadans a través de les noves tecnologies, entre d’altres obres noves.
L’Ajuntament té en marxa projectes com el nou tanatori, la millora del clavegueram al sector marítim, el projecte de la desembocadura del riu Foix, i l’entorn del nucli antic.