16.11.09


Notícies - Hisenda, Planificació i Serveis Externs
16/11/2009
L’Ajuntament de Cubelles rebrà 1.431.666,00 € del nou Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local 2010, més conegut com a Pla E. El govern central va aprovar destinar 5.000 milions d’€ a aquest nou pla per fomentar l’ocupació a nivell local i que en la seva primera edició, el 2009, ha deixat a Cubelles 2,2 milions d’€.

El Consistori està estudiant a què destinarà aquesta subvenció. Els projectes que es podran finançar han de ser de competència municipal, de nova planificació i d’execució immediata. Entre les accions que es poden subvencionar hi ha contractes d’obra i subministrament per a l’equipament dels edificis i instal·lacions finançades pel Fons, per a l’adquisició d’equips i sistemes de comunicacions, així com la implantació de sistemes informàtics per impulsar l’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

En aquest context, i tal com es va anunciar a l’Audiència Pública dels pressupostos 2010, el Consistori estudia incloure el projecte de construcció del gimnàs – pavelló del CEIP Charlie Rivel i executar el projecte d’accés electrònic de la ciutadania als serveis públics (portal del ciutadà), com a més destacats.

El regidor d’Hisenda, Xavier Grau, ha destacat la importància d’aquesta subvenció de l’Estat a les administracions locals, perquè “ens ajuda a finançar projectes que tenen una incidència directa amb la ciutadania”. En aquest sentit, Grau ha destacat que les obres finançades pel Pla Estatal “han permès construir nous parcs i jardins, actuar en el clavegueram i afrontar la renovació de l’enllumenat de Mas Trader”, projectes que no es podien haver tirat endavant aquest any amb recursos propis.