28.1.10

M. Trives/Diari de Cubelles
Avui a Madrid i en el Teatre Espanyol té lloc l’estrena de la obra de teatre La charca inútil ,de David Desola autor teatral i reconegut dramaturg ja.
Nascut a Barcelona fill de pare català i mare burgalesa ,fa ja temps que disposa d´un bagatge literari considerat i com a guionista ha rebut premis qualificats .Aquesta obra va rebre el Premi Lope de Vega de teatre 2007 un dels més considerats a l’escena i poc temps abans va ser premiat amb el Marqués de Bradomin amb Baldosas una divertida i acida comèdia que parla del món del totxo i de l’especulació que ha comportat . També Almacenados i que varem veure a Barcelona amb Sacristan com actor principal va ser tot un exit al Villarroel.
El motiu d’aquesta crònica es per un motiu que desconeix molta gent i es el que aquest autor teatral va escriure pràcticament la obra a Cubelles on escriu quasi sempre o revisa els texts amb solitud.
Com disposo d´ aquesta informació ? Molt fàcil ,el meu segon cognom es Desola i en David es el meu cosí . Contenta i molt orgullosa d’aquest enllaç familiar ,avui es un dia en que una vegada més ,David a ben segur rebrà l’aplaudiment dels espectadors acompanyat d’uns actors inmillorables i sé molt bé el que dic, ja que a tot arreu on ha anat aquesta obra abans de l’estrena oficial d’avui a Madrid ha estat un èxit.
Teatro Español - Nuevo espacio Madrid
Día:
Del 28/01/10 al 28/02/10
Un profesor en crisis, que ha sido
agredido en la escuela, no quiere
volver a la enseñanza. Sin embargo,
accede a dar clases particulares a un
peculiar alumno, mientras inicia una
curiosa relación con la madre de
éste: una mujer que vive inmersa en
el universo que ella misma ha creado
como refugio de una realidad
insoportable. Un viejo maestro
servirá de vínculo en esta extraña
relación, subyugada siempre por un
terrible acontecimiento.
Este conmovedor drama sobre la
locura, no como patología, sino como
vía de escape, como refugio a una
existencia insoportable, obtuvo el
Premio Lope de Vega de Teatro 2007.
Un tema de fons el que descriu la obra de teatre premiada i molt actual ,denunciat sovint per col·lectius de professors com es refereix aquest article i que podeu llegir ... a




La meitat del professorat tem ser agredit pels seus alumnes
1. • Un 24% confessa haver rebut alguna vegada insults de familiars

El 50,2% del professorat té por de ser agredit per algun alumne i se sent amenaçat per l'ambient que hi ha als centres escolars, segons una enquesta feta per la Federació Estatal Sectorial de la Unió General de Treballadors (FETE-UGT), amb què pretenen abordar les diferents situacions de violència que es donen als centres escolars. Un 7,4% assegura que alguna vegada l'ha agredit algun alumne, i gairebé un 2% admet que els estudiants l'agredeixen físicament, almenys, una vegada al mes. La xifra de docents amenaçats és encara més elevada, ja que el 32,4% declara haver estat intimidat alguna vegada. L'enquesta, realitzada mitjançant un qüestionari dirigit a 1.300 treballadors, grups de discussió i entrevistes en profunditat a directors i professors de catorze Comunitats Autònomes, revela que un 37,5% dels docents es consideren bastant estressat per la interacció amb els alumnes.
Font: http://elperiodico.cat/