15.6.10

Presentació del Pla d’Igualtat, el 17 de juny

Notícies - Polítiques d'Igualtat
14/06/2010

El Pla d’Igualtat de Cubelles veurà la llum el proper 17 de juny a les 18h. al Centre Social. La sala d’exposicions serà el marc on es presentarà aquest document elaborat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina de Promoció de Polítiques d’Igualtat dona – home. L’organisme provincial es va fer càrrec del cost de la consultora externa que ha redactat entre juliol de 2009 i el passat mes de gener el conjunt d’objectius i línies estratègiques per incidir en les diferents dimensions de desigualtat. Alhora també, la consultora s’encarregarà i responsabilitzar a les diferents àrees i regidories de l’Ajuntament per tal que compleixin els objectius del Pla.

En aquest document marc s’estableixen les accions prioritàries que han de servir de guia i s’unifiquen el conjunt d’activitats amb les que el Consistori busca transformar i generar canvis en relació als rols de gènere. El procés d’elaboració del Pla d’Igualtat ha consistit en dues fases. La primera, que té a veure amb la fase de diagnosi i va incloure el taller La mirada de les Dones, va servir per conèixer les necessitats i demandes de les dones al municipi i es va programar, a més, un taller de formació per a les persones amb responsabilitat tècnica. En aquestes sessions es va parlar de l’evolució de les polítiques de gènere, dels àmbits de les desigualtats, les metodologies d’intervenció i es va presentar el pla d’actuació.

La segona fase va tenir a veure amb el procés d’elaboració del pla i va contemplar la creació d’una comissió tècnica amb l’objectiu afavorir la interacció entre les àrees i organismes autònoms de l’Ajuntament per tal de promoure la seva participació en la diagnosi i elaboració del Pla. S’ha treballat en set línies estratègiques, cadascuna de les quals identificava un seguit d’objectius operatius que a la vegada delimitaven unes accions que són les que s’haurien de portar a terme durant el període de vigència del Pla d’Igualtat.

El Consistori es compromet a què el Pla, que ha d’aprovar-se en una propera sessió plenària, sigui el punt de partida per iniciar altres accions en matèria de promoció de la igualtat de gènere. Un cop aprovat el Pla, la Diputació farà un seguiment de les accions que durà a terme el municipi. Abans de la seva aprovació, però, l’Àrea de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones conjuntament amb l’empresa Consultora, Espais per la Igualtat, pretenen presentar-lo de manera particular al conjunt d’entitats municipals per tal que en siguin partícips.