21.9.10

El Ple corresponent al mes de setembre celebrat ahir dilluns , dia 20 de setembre va tenir un debat intens. La web del Ajuntament ofereix informació puntual.




El Ple no dóna suport a les operacions de crèdit per a inversions

Notícies - Alcaldia
21/09/2010
El Ple corresponent al mes de setembre celebrat el passat dia 20 va tenir un debat bàsicament centrat en temes d’hisenda municipal. Es portava a Ple la modificació de pressupost per a l’exercici vigent que proposava canviar el finançament d’una sèrie d’inversions previstes a través de préstecs de fora del sector públic al romanent de tresoreria per un valor de 983.805,92 €. La proposta de ratificació en l’ordre del dia va ser declinada amb els vots en contra d’ICV i CiU, les abstencions del PPC, ICb, EC-FIC i el regidor no adscrit i els vots favorables de l’equip de Govern.

Abans però, tots els grups van votar unànimement a favor de la ratificació del protocol per a la prevenció i detecció de casos d’assetjament sexual a l’Ajuntament de Cubelles. Després d’un intens debat, es va deixar damunt de la taula la possibilitat de, tot i ratificar el protocol presentat, ampliar-lo a través d’una moció que podria presentar-se en un proper Ple.

Crèdits declinats
Els següents punts en l’ordre del dia eren les ratificacions de diverses operacions de crèdit a llarg termini per fer front a tot un seguit de projectes. Aquestes iniciatives corresponien a les obres de les noves instal·lacions al cementiri municipal, la redacció del projecte i les obres per a la nova biblioteca, l’adequació del nucli antic, el Pla Parcial i el projecte de reparcel·lació de Les Estoreres, les obres del passeig Marítim i diverses altres inversions de menor import. Entre la més d’una trentena d’inversions destaquen obres d’arranjament a la via pública, actuacions als edificis municipals, projectes i estudis tècnics, mobiliari d’arxiu, la redacció del projecte del passeig Marítim i l’estudi dels pluvials de Mas Trader, entre d’altres. Totes aquestes iniciatives van ser declinades amb els vots en contra d’ICV, CiU, PPC, ICb i EC-FIC; i els vots a favor de l’equip de Govern (PSC i ERC) i el regidor no adscrit.

Consorci comarcal
En darrer terme, es va entrar per urgència la proposta d’aprovació dels estatuts del consorci de desenvolupament econòmic del Garraf, ens de recent creació en el si del Consell Comarcal que incentivarà l’economia de la comarca sumant esforços de tots els consistoris. La urgència va aprovar-se amb els vots favorables del PSC, ICV, CiU i ERC i els vots en contra de la resta de formacions, a més del regidor no adscrit. La votació dels estatuts va refrendar-se gràcies als vots de les formacions que ja havien donat suport a la urgència, al que va sumar-se el regidor no adscrit, i els vots en contra del PPC, ICb i EC-FIC.