11.12.10

M. Trives/ Diari de Cubelles

Xavier Soler ,disposa d’un perfil proper,amb la seducció innata que desprèn sempre un bon comunicador,versàtil,expert coneixedor de la mar i dels vents que bufen per les costes d’aquets indrets i d´ altres no llunyans,de la vida i dels hàbits mariners i que a dia d’avui ens sorprèn ,potser a alguns i algunes no tant , amb la presentació de un llibre escrit amb la ment plena de records atapeïts entre paisatges i personatges d’altres temps, marcats per una infantessa ja un pel llunyana ,i que possiblement va marcar les petjades futures fins al dia d’avui.
Recordar que fa uns anys en motiu d’una festa familiar i a la que vaig tenir el goig de participar-hi ,el sentit narratiu del amic Xavier es va fer ja notar ,amb un retall de la vida quotidiana de la família dins als camps de la sínia, on disposaven de unes terres llavors . Un escrit en el ja es manifestava una familiaritat amb el text narratiu i que va aconseguir seduir a tots els presents. Per tant, aquest primer llibre , segur que donarà pas a un segon properament ..
Diu a la entrevista al Diari de Vilanova que fins ara aquest camp a d’incursió a escriure era limitat a llibres tècnics ,ara ja jubilat i amb temps per disposar, jo recomanaria a Xavier que no tardi ,els lectors i lectores esperaran impacients les properes publicacions..
Foment Vilanoví, dissabte 18 de Desembre a les 19 h, la novel·la La Muntanya del Cardenal de Xavier Soler es presentada .