31.5.11



Divendres passat va tenir lloc, als jardins del Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú, la celebració de la festa de final de curs del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf.

CNL de l’Alt Penedès i el Garraf
Consorci per a la Normalització Lingüística
penedesgarraf@cpnl.cat



Unes 300 persones van participar en la festa de final de curs del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf que es va organitzar als jardins del Molí de Mar, a Vilanova i la Geltrú, el divendres 27 de maig. La festa va servir per celebrar el final dels cursos de català per a adults 2010-2011 i de l’edició actual del programa Voluntariat per la llengua al CNL.

Per començar, es va organitzar un taller de cançons, en què es van cantar lletres famoses de cançons catalanes i d’altres països amb representació entre els participants, i un altre de manualitats, en què es van elaborar unes petites torxes fetes amb materials reciclables, que més tard van il·luminar l’espai de la festa. En aquestes primeres hores, també hi va haver l’oportunitat de visitar el Museu del Mar, situat molt a prop del Molí, per veure la col·lecció d’objectes i fotografies, maquetes de barques, arts de pesca, aparells i estris d’oficis lligats al món del mar que s’exhibeixen a les seves sales. L’acte central de la vetllada va ser un sopar, que va consistir en un assortiment de plats preparats per les mateixes persones que participaven a la festa. D’aquesta manera, aprofitant la gran diversitat d’orígens que actualment hi ha entre els usuaris dels serveis de català, es van poder tastar receptes d’arreu del món. Finalment, hi va haver un animat ball de cloenda, amenitzat per un discjòquei.

La festa, a banda d’acomiadar el curs d’una manera lúdica i divertida, també va ser un espai de trobada i de conversa, amb la llengua catalana com a vincle de comunicació, entre alumnes que han seguit algun curs en els dos quadrimestres de l’any, participants en el Voluntariat per la llengua, acompanyants, personal del CNL i altres persones que hi tenen alguna vinculació.