30.10.11





No calen paraules!


A la premsa ha aconseguit omplir de comentaris d´opinió les paraules .El senyor Peces Barba diu que va ser una brometa i ha demanat disculpes amb la boqueta petita en un primer moment i després un pel més oberta .Les veus i els crits el cel no es van fer esperar per part d´amics ,coneguts i de les primeres espases de partits .


De moment teniu un article de Manuel Cuyás al Punt ,us recomanem fer-ne lectura.


Opinió

Vuits i nous
·Peces-Barba
29/10/11 02:00 -

Manuel Cuyàs

Després de sentir el pare de la Constitució Peces-Barba dient que a Espanya li hauria sortit més a compte annexionar-se Portugal que Catalunya, els portuguesos salten d'alegria i canten fados optimistes pensant de quina una es van salvar l'any 1640 i amb quins personatges s'han estalviat la convivència fins a dia d'avui.
La Ciutadella, on ara hi ha el Parlament i el zoològic, i el castell de Montjuïc, on volen instal·lar un museu que recordarà guerres espanyoles, tindrien la seu ara a Lisboa; Lisboa seria una ciutat de províncies amb l'AVE amb vint-i-cinc anys de retard i el port i l'aeroport escatimats; el Tajo hauria estat objecte de plans hidrològics; Pessoa seria un autor vernacle que al seu temps hauria publicat clandestinament; un partit anomenat Cidadâos negaria el pa i la sal al portuguès amb la complicitat del PP, i un Peces-Barba del PSOE, pare de la Constitució, potser diria ara que hauria estat millor annexionar Catalunya que Portugal, i nosaltres contents com portuguesos que no hagués estat així.
El pare de la Constitució ha afegit que ara no caldrà bombardejar Barcelona com la realitat i Espartero recomanaven fer cada cinquanta anys. La veritat és que en aquest punt m'he perdut. Ja està bé que no calgui bombardejar, és clar, però per què no cal? Què sap Peces-Barba que nosaltres ignorem? Disposen d'una arma secreta incruenta però efectiva? Ens han vist més dòcils, més neulits que els segadors, Rafael Casanova o Companys? A veure si encara ens haurem d'ofendre de no ser objecte de bombardejos. Diu Peces-Barba que som massa susceptibles, que no tenim sentit de l'humor. En té, ell?
A Lisboa hi ha un dels aquàriums més grans, més moderns i més bonics d'Europa. Una vegada el vaig visitar, i a mi, que no m'agraden especialment els peixos vius, a l'hora de tancar em van haver d'empènyer perquè vaig quedar-hi hipnotitzat. Hi havia peixos martell, peixos espasa, peixos serra, peixos destral. Hi ha peixos molt inquietants. Un de gras i lleig es feia l'adormit per poder atrapar amb la llengua els incauts que li passaven a prop

Font :


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/468297-peces-barba.html