5.11.11

Detenen l'arquitecte de Cubelles, que va espiar regidors

Els Mossos el van detenir després que el govern local denunciés la descoberta d'una gravadora en un despatx d'Urbanisme
El treballador diu que té problemes laborals i que “és un greu error


Els Mossos d'Esquadra van detenir el 26 d'octubre l'arquitecte municipal de Cubelles, Xavier Pérez Díaz, i li van prendre declaració com a acusat d'un presumpte delicte de revelació de secrets. La detenció, que va confirmar ahir el cos policial, es va efectuar després que el 20 d'octubre es detectés la presència d'una gravadora digital en un despatx del departament d'Urbanisme, a l'edifici de serveis tècnics, on es reuneixen regidors, i es presentés denúncia al cos policial.
La notícia de la detenció de l'arquitecte es va convertir ahir en el principal tema de conversa entre els treballadors municipals, i també al carrer, i va començar a córrer el comentari que es podria haver fet una sèrie d'escoltes al departament d'Urbanisme, que té sobre la taula la revisió del POUM del poble. El fet que el govern local, tot i els intents ahir perquè expliqués l'incident, no volgués fer cap tipus de valoració del cas i la poca informació facilitada pels Mossos, perquè encara s'està investigant, van alimentar aquesta versió.
Tot i així, la versió popular no es correspon amb la realitat. A primera hora de la tarda, aquest diari es va poder posar en contacte amb l'entorn de l'arquitecte, que té 37 anys i que actualment està de baixa, i aquest, a través d'un portaveu que va preferir quedar en l'anonimat va fer públic que reconeixia que havia estat “un greu error” fer els enregistraments; a més, va explicar que, si ho havia fet, era perquè estava “obsedit pels problemes laborals” que té a l'Ajuntament “i perquè coneix el govern”. El portaveu de l'arquitecte va negar que l'escolta estigués relacionada amb la revisió del POUM, que va quedar sobre la taula en el mandat passat i que ara el govern local (ICV-EUiA, UC-Rcat i el PP) està treballant per aprovar-lo durant aquest mandat. El cas, el porta el jutjat de primera instància i instrucció 8 de Vilanova i la Geltrú.


Font:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/471868-detenen-larquitecte-de-cubelles-que-va-espiar-regidors.html