14.2.12

Els veïns de la Mota de Sant Pere reclamen més il·luminació a la nit

La regidoria d’Obres i Serveis reconeix les mancances i condiciona la solució als pressupostos del 2012


Els veïns de la Mota de Sant Pere reclamen que el barri tingui més il·luminació. Els seus habitants asseguren que sovint es queden sense llum a les nits i que, en conseqüència, es genera una important sensació d'inseguretat. Des de l'associació de veïns, a més, denuncien que no se'ls té suficientment informats.
Des de fa uns mesos, la llum d'aquest sector del municipi s'apaga a les nits per fases com a mesura d'estalvi energètic. Tot i així, alguns veïns es queixen que, a causa de problemes en els transformadors, sovint salten tots els fanals i el barri es queda completament a les fosques. El president de l'Associació de Veïns de la Mota i el Clot del Bassó, Martín Casas, assegura que els problemes se solucionen en poques hores si ell, personalment, avisa la Policia Local, però que el problema es pot allargar dies si no dóna l'avís.
L'apagada seleccionada de l'enllumenat també s'aplica amb finalitats d'estalvi energètic a d'altres zones del municipi. De moment, però, només al barri de la Mota s'han detectat fallides puntuals.

Per la seva banda, la regidoria d'Obres i Serveis de l'Ajuntament de Cubelles reconeix que a la zona de la Mota de Sant Pere hi ha problemes amb l'enllumenat públic i el nou sistema d'estalvi energètic. Aquests problemes, però, no es podran solucionar de forma definitiva fins que no s'aprovin els pressupostos del 2012.

Ara per ara, segons ha declarat el regidor d'Obres i Serveis, Pere Lleó, estan en contacte amb la Policia Local perquè tingui en compte la vigilància d'aquest sector i si detecten cap anomalia avisin ràpidament a l'empresa SECE, empresa encarregada de l'enllumenat públic:

Fa uns mesos que la regidoria d'Obres i Serveis va decidir fer una apagada selectiva dels fanals en alguns carrers de la vila com a mesura d'estalvi energètic. En el cas concret del barri de la Mota, enlloc d'apagar només una part, sovint salten tots els fanals i els carrers es queden completament a les fosques.

Pere Lleó, ha admès que aquests problemes no es podran solucionar definitivament fins que no s'aprovin els pressupostos del 2012, perquè ja tenen prevista una partida i una subvenció per a substituir les bombetes actuals per unes de baix consum. Amb la instal·lació de les noves bombetes es podrà rebaixar la despesa municipal en il·luminació al voltant d'un 50%. Mentrestant, les mesures actuals d'apagades selectives, segons el govern municipal, suposen un estalvi en la factura de la llum de l'Ajuntament d'entre un 10 i un 15%.
http://www.radiocubelles.com/content/view/1320/1/