15.2.12



NOTA DE PREMSA

Joaquim Nadal: “El ciment del pacte CiU-PP són les retallades socials, la regressió política i l’increment d’impostos”

“El ciment del pacte CiU-PP són les retallades socials, la regressió política i l’increment d’impostos”
El president del Grup Parlamentari Socialista i cap de l’oposició, Joaquim Nadal, ha afirmat que “avui podem dir que és el dia en què amb més contundència i radicalitat es fa evident, sense necessitat de la foto del pacte del Majèstic, la solidesa de l’acord entre CiU i el PP”. “El ciment del pacte CiU-PP són les retallades socials, la regressió política i l’increment d’impostos generalitzat, no progressiu i afectant els sectors més desfavorits”, ha afegit.
En roda de premsa al Parlament per valorar el pacte entre CiU i PP pels Pressupostos, Nadal ha assenyalat que “no és veritat, és un engany a ciutadania, que l’acord hagi produït millores en la Llei de Pressupostos. No és veritat. Si hi ha hagut algun endarreriment pel que fa a l’aplicació del copagament de determinades taxes turístiques, no és menys evident que el copagament sanitari va contra el programa de CiU, i l’increment radical i ferotge de transport públic per damunt de cap precedent, la taxa turística i el doble cànon de l’aigua són impostos que es consoliden i si aquest any no s’apliquen uns mesos, l’any que ve s’aplicaran tot l’any”.
Segons el cap de l’oposició, “és un acord per donar llarga vida a una nova política fiscal que fa que l’aigua sigui més cara, el transport més car i hi hagi un copagament explícit de la sanitat. Tot això va contra el programa electoral de CiU i contra les manifestacions del president Mas al Parlament en sessions de control, en la sessió d’investidura i en el Debat de Política General. Havia dit reiteradament no, no i no”.
Joaquim Nadal creu que avui “CiU amaga al calaix la transició nacional, el dret a decidir, el pacte fiscal i la consulta sobre temes no referendants”. “Ben amagada l’agenda política nacional per fer content al PP, en el que suposa la màxima subordinació de Catalunya a Espanya en tota la història democràtica”, ha indicat.

Font: Partit dels Socialistes de Catalunya