23.2.12

Valencia ocupa la portada de tots els mitjans de comunicació ....Miquel Riera i Vicent Partal en parlen a L´Avui .


L'APUNT
País Valencià
23/02/12 02:00 - Miquel Riera


Són els nostres germans, per no dir directament que són una part de nosaltres mateixos, però, incomprensiblement, els valencians i el País Valencià són uns grans desconeguts per a molts catalans. Hi tenim un munt de relacions comercials, socials i culturals, però ni tot això impedeix sovint que molts catalans continuïn mirant cap al sud del seu país amb un punt de superioritat, de desdeny, fins i tot, amb cert menyspreu, culpant tots els valencians dels mals que els assetgen des de fa anys. Com si a Vinaròs, a Morella, a Picassent, a Alcoi o a Xàtiva, o a qualsevol altre poble o ciutat del País Valencià, no hi hagués gent que pateix de valent perquè els seus governants s'esforcen com ningú per anorrear la seva cultura i la seva llengua. Gent que lluita perquè els seus fills puguin créixer en una societat millor, que no tolera la corrupció, que blasma les barbaritats urbanístiques dels últims anys i que, sobretot, sap perfectament que si molts dels conciutadans segueixen votant els que els volen afonar és perquè els tentacles del règim ous d'or del PP han arribat molt lluny. Tant que molta gent s'ha acabat creient una gran mentida: que vivia en un paradís. Sortosament, la veritat comença a aflorar.




Primavera valenciana
23/02/12 02:00 -Vicent Partal


Intuïsc que moltes coses comencena canviar al País Valencià deforma definitiva


Ja ho veuen: tot indica que el País Valencià ha esclatat. Molts ho sabíem, que era una qüestió de temps i prou. Que només calia que passara alguna cosa capaç d'alliberar finalment l'enorme quantitat d'energia positiva que els valencians hem hagut de mantenir amagada durant tants anys. El règim polític valencià, la indecent societat del PP, ha fet aigües i una revolta per a alguns sorprenent s'ha apoderat dels carrers.
He dit que ho esperava i és així, però he de reconèixer també la meua perplexitat pel paral·lelisme palès entre aquesta primavera valenciana, que ja veurem si ho arriba a ser i la primavera àrab. Violència arbitrària, corrupció i nepotisme contra els ciutadans, un grup de valents que encapçala la protesta i una societat que reacciona envoltant-los i encoratjant-los. Fins i tot els periodistes de Canal9 manifestant-se contra la censura, cosa que no havia pensat que ho arribaria a veure mai i que vaig posar precisament com a exemple fa mesos, quan ho van fer els seus col·legues egipcis.
No sé en què quedarà tot això. Hi ha qui somia fer caure aviat el govern …..