13.4.12

La Independent . Web destacada (afegir a preferits)

Plantilla del Barça Femení. Foto arxiu bloc fcbarcelona.cat



El Barça
Escrito por Sònia Ribó. La Independent Martes, 10 de Abril de 2012 19:00

Juguen a futbol, defensen la samarreta del Barça, són líders de la lliga i golegen rivals. Podríem estar parlant del Barça dels Messi i companyia. Però estem parlant del Barça femení de Sonia Bermúdez i companyia. Defensen una secció blaugrana que està a l’alçada de l’entitat però costa que tinguin el mateix ressò mediàtic que els companys de feina.
Paral·lelismes n'hi poden haver molts com l’aposta per jugadores joves i de la casa. Diferències també. Per començar les jugadores del Barça femení no poden viure només del futbol. Hi ha un límit salarial i la majoria han de compaginar l’esport d’elit amb una altra feina o amb els estudis. Això però, no els treu ni dedicació ni compromís. Un exemple és el femení del Barça que es supera cada dia i demostra que és el millor equip de la Superlliga femenina.
Són líders amb 76 punts. Fa 7 jornades es van col·locar líders en solitari, amb remuntada inclosa contra el Llevant. A partir d’aquí 6 victòries consecutives, 24 gols a favor i només 3 en contra i han obert una escletxa de 4 punts amb el segon classificat, l’Athletic de Bilbao. A més no han perdut cap partit a casa en tota la temporada, una altra mostra del nivell que estan tenint aquesta temporada.
La golejadora de l’equip és Sonia Bermúdez. Porta 32 gols i el seu entrenador Xavi Lorens ha dit d’ella que és la millor davantera de la lliga, internacional amb la selecció espanyola. Té velocitat, qualitat i gol i és la líder d’un equip tant important com el Barça. El complement perfecte és Olga. Joventut i potència que amb només 19 anys ha marcat gols tant importants com el que va donar la victòria a la final de la Copa de la Reina l’any passat.
Un altre pilar de l’equip és la capitana, Anna Maria Lopez Escribano, conguda com ‘Ani’. Amb 31 anys, des de la defensa i a força de treball s’ha guanyat el respecte de les companyes. Altres jugadores com Miriam Diéguez, Marta Corredera o Melanie Serrano o ‘Vicky’ també han estat convocades per la selecció espanyola.
Un equip compensat i amb projecció de futur. Una pinya que juga al futbol perquè li agrada tot i les dificultats. Un equip que defensa els colors i el principi d’una entitat tot i que els seus èxits queden en un segon pla.