2.12.04

ICb i EL SEGUIMENT DE LA CENTRAL TÈRMICA

Adjuntem el text íntegre de la moció presentada per ICb al Ple de l'Ajuntament de Cubelles el 18 d'octubre de 2002.
Dos anys després, ICb ara amb participació al Govern municipal, segueix impulsant el mateix criteri i donant suport a la Comissió de Seguiment integrada per totes els partits amb representació al Ple.

MOCIÓ PER L'OBERTURA D'UN EXPEDIENT INFORMATIU SOBRE LES EMISSIONS CONTAMINANTS DE LA CENTRAL TÈRMICA
DE CUBELLES


Atès el compromís electoral d'iniciativa per Cubelles-Verds en la defensa del medi ambient, l'entorn natural i la salut dels conjunt de la ciutadania.

Ateses les reiterades peticions per part de diversos sectors de la població a nivell individual i també a nivell d'entitats i associacions de veïns del municipi de Cubelles sobre la necessitat d'emprendre mesures a favor de la defensa del medi ambient.

Atesa la responsabilitat de l'Ajuntament de Cubelles en matèria de protecció de la salut pública, la defensa de l'entorn natural i la defensa dels interessos i béns de la població del municipi.

Ateses les últimes actuacions del departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya en relació al tancament parcial de la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs pels perjudicis causats als veïns i veïnes d'aquell municipi i que poden ser equiparats als danys físics, ambientals i materials causats per la Tèrmica de Cubelles.

Atesa l'existència d'una regidoria de Medi Ambient que ha vist augmentada la seva plantilla de professionals en els darrers mesos i atesos els recursos disponibles actualment en aquest Consistori.


El grup municipal d'Iniciativa per Cubelles-Verds proposa al Ple de l'Ajuntament de Cubelles l'adopció dels següents acords:

1.- Sol.licitar al departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya l'obertura d'un expedient informatiu per a mesurar oficialment l'impacte ambiental de les emissions de la Central Tèrmica de Cubelles per comprovar els possibles danys causats sobre les persones, l'entorn i els béns materials dels veïns i veïnes de Cubelles.

2.- Constituir una comissió municipal de seguiment sobre l'impacte de la Central Tèrmica de Cubelles i per analitzar l'impacte futur de la renovació i/o desmantellament de la Central Tèrmica de Cubelles.

3.- Sol.licitar una reunió amb els responsables de la Central Tèrmica de Cubelles amb el conjunt de forces polítiques del municipi i els representants de les entitats socials de Cubelles a fi efecte de conèixer de primera mà les mesures de seguretat i control existents en aquesta empresa contaminant.

Cubelles, 18 d'octubre de 2002



3 comentaris:

Anònim ha dit...

Donar a coneixer les mocions que va presentar ICb en el seu moment pot tapar la boca a més d´un que acompanya comentaris que no son pertinents i que permet coneixer la linea que sempre ha portat el vostre grup.

Anònim ha dit...

De quina linea de grup parles?, si sembla que estem sota el regim que dicten la resta del equip de govern. Com es que no donem més burxa en aquest temes.

Anònim ha dit...

Aquest comentari demostra que llegeixes lo que et sembla a tú,caldria revisar totes les vegades que ICb ha estat donant informació al poble i no en mentides,llegeix notes de premsa i el diari de Vilanova a on a l´hemeroteca que es pot consultar n´enganya.