5.7.05

ICb RECOLZA UNA NOVA CULTURA DE L'ENERGIA

Fem possible una Nova Cultura de l’Energia.
Necessitem la teva col·laboració.
Entrem en la recta final del que serà la campanya de rebuig al Pla Energètic de Catalunya 2006 – 2015 (PEC), un Pla que no respecta Kioto, que s’inscriu a la lògica d’interconnexions del mercat únic de l’energia a nivell europeu, que no obre camí cap a un model energètic sostenible, que no trenca amb el model depenent de les nuclears i dels combustibles fòssils, i que no valora en profunditat els impactes que se’n deriven del malbaratament energètic que patim.És important remarcar que les previsions del Govern de la Generalitat contemplaven l’aprovació del PEC a finals del mes de maig.
Aquests mesos de debat els hem aconseguit les organitzacions socials, col·lectius ecologistes, plataformes contra centrals tèrmiques i línies d’alta tensió i ciutadans, que han aixecat la veu protestant perquè un document que dissenya les línies generals del futur energètic de Catalunya pels propers 10 anys, intentés passar sense debat social i tràmit polític d’envergadura.Malgrat aquestes veus el Govern ha renunciat a realitzar un procés de debat formal, amb participació de la societat civil, i ha optat per mantenir contactes informatius amb totes les parts interessades sense entrar en un procés participatiu de fons, com ha fet en altres casos.
A la trobada que vam tenir al local de Greenpeace, el passat dimarts 28 (Amics de la Terra, DEPANA, Ecologistes en Acció de Catalunya, Greenpeace i USCOB), vam començar a plantejar un seguit d’accions de denúncia del Pla que us anirem detallant, al temps que us animarem a participar-hi.
Es tracta que, davant la ciutadania, quedi ben palès que aquest pla esdevé inútil, només es tracta d’una altra oportunitat perduda per fer avançar Catalunya cap al model energètic sostenible i la nova cultura de l’energia que tant necessita.
Durant els propers dies rebreu informacions puntuals de les accions que s'estan organitzant. Estigueu atents als missatges i participeu a les accions, comptem amb vosaltres.
Barcelona a 2 de juliol del 2005.
Més informació a: www.cubelles.ca