10.4.06

Esquerra es blinda per no votar amb el PP
Redacció
Esquerra Republicana blindarà les esmenes que presentarà per evitar coincidir en les votacions amb el PP en el tràmit de reforma de l'Estatut al Senat i evitar també d'aquesta manera que una coincidència no desitjada amb els populars alteri les previsions de celebrar el referèndum el 18 de juny.
La línia de treball d'ERC serà la presentació de grans blocs d'esmenes que no permetin al PP afegir-s'hi per motius tàctics. Segons fonts parlamentàries citades per l'agència Europa Press, l'objectiu dels republicans és aconseguir plasmar les seves discrepàncies amb el text aprovat pel Congrés de Diputats i evitar al mateix temps el risc de bloqueig del tràmit parlamentari i complir així els terminis previstos. Aquest és el compromís que el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, va traslladar la setmana passada al primer secretari del PSC, José Montilla.
Atès que el PP té majoria al Senat, la coincidència de vot dels populars i els republicans podria impedir que la reforma de l'Estatut superés el tràmit de la cambra alta. ERC reitera que votarà no al Senat si el PSOE no fa gestos per aproximar posicions. No obstant, també s'ha mostrat disposada a no posar obstacles que en facin impossible l'aprovació final.
El calendari previst per a la tramitació al Senat estableix per al dia 20 el límit per a la presentació d'esmenes. El debat en sessió plenària se celebrarà el 10 de maig. Si no s'aprova cap esmena, ja no haurà de tornar al Congrés i es podrà referendar a les urnes pels votants catalans.
www.eldebat.com