29.9.06

15 de juny ....Plé extraordinari....

Unanimitat de les forces polítiques en la presentació d'al·legacions a la Xarxa Natura 2000.

Amb el document es demana la inclusió de la desembocadura del Foix dins la Xarxa Natura 2000, que protegeix les zones humides i les aus.

Totes les forces polítiques municipals van donar el seu suport unànim a la presentació d'al·legacions al programa Xarxa Natura 2000. La decisió es va prendre en un ple extraordinari i urgent, celebrat ahir dimecres a les 21 hores, a petició dels grups polítics d'ICV, CiU, PPC i ERC.

La Xarxa Natura 2000 és una iniciativa de la Unió Europea que té l’objectiu de protegir els hàbitats naturals al territori de la Unió. Amb les al·legacions presentades l’Ajuntament de Cubelles demana la protecció de la desembocadura del riu Foix. Fins ara, la desembocadura del riu Foix no estava reconeguda dins de Xarxa Natura 2000.

Les intervencions les va començar la regidora de Medi Ambient, Maria Lluïsa Romero, que va exposar les actuacions del consistori a la zona, referint-se a l’estudi encarregat a la Universitat de Lleida sobre el lloc. També va voler deixar clar que la regidoria "no té res contra Fauna Cubelles" i va demanar el consens amb l’entitat per poder treballar plegats ja que "valoro molt positivament la feina realitzada fins el moment per l’associació".

La regidora d’ICb Pilar González, va parlar de la importancia de preservar la zona a l’hora d'aconseguir subvencions supramuniciplas i comptar amb el consell de les mateixes. Al mateix temps, també va fer una cronologia de la zona des de l’any 1983, quan va començar l’actuació a la desembocadura. ICV, segons la seva regidora Mònica Miquel, es va "sorprendre gratament" del discurs de la regidora Romero, ja que "fins el moment s’havia mostrat contrària a les accions realitzades per Fauna". la regidora ecosocialista va valorar "molt satisfactòriament la protecció de la zona". El grup, però, va tornar a denunciar la "falta de previsió i desorganització del govern" i es va preguntar "què hagués passat si hagués finalitzat el termini d’al·legacions".

Finalment, Joan Albet (CiU) va destacar "l'excel·lent moment per continuar treballant per la zona i començar a recuperar tota la zona humida, que va des de el pont del tren fins al mar". Albet també va felicitar al consistori per "haver arribat a un consens tan fàcil en aquest punt".La sessió es va tancar amb els aplaudiments dels ciutadans presents.

El ple es va emetre en directe per Ràdio Cubelles, com és habitual. En aquesta ocasió, però, la particularitat va ser que es va posar en marxa un nou sistema d'emissió a través d'internet, gràcies a la intervenció del Departament d'Informàtica del consistori. Aquests sistema d'emissió supleix els casos en què la unitat mòbil de l'emissora no estigui disponible. La prova va resultar satisfactòria i el ple es va poder seguir a totes les llars de Cubelles a través del 107,5 de la freqüència modulada.

Ràdio Cubelles / Departament de Comunicació Dijous, 15-06-2006