14.9.06

Penedès.
Salut es compromet a començar les obres del nou ambulatori de Cubelles abans que s'acabi l'any.
El calendari de construcció del CAP s'endarrereix i no podrà obrir l'estiu vinentMÍRIAM DE LAMO. Cubelles

El nou ambulatori de Cubelles començarà a construir-se a final d'any, segons el compromís que ha assolit el Departament de Salut amb el govern local. Les obres duraran un any, i serviran per posar fi al col·lapse de l'actual CAP. L'alcalde, Josep Marcillas (Entesa), planteja la possibilitat d'habilitar noves sales com a consultoris a l'actual ambulatori per afrontar l'estiu vinent, mentre que el regidor de Sanitat, Joan Rodríguez Serra (ERC), ho veu «impossible» i critica l'endarreriment de les obres.
El nou ambulatori, que substituirà l'actual, estarà situat entre el camí en direcció al cementiri i la part posterior de l'escola Charlie Rivel i l'antiga llar d'infants de Cubelles. La Generalitat ja ha subhastat les obres, i està pendent d'adjudicar-les. «La intenció és que a final d'any es pugui començar a construir», explica Josep Marcillas, que va visitar l'actual CAP amb la consellera de Salut, Marina Geli, en una visita de treball a finals d'agost.
L'alcalde recorda que l'ambulatori que ara funciona es va construir «a principi dels anys noranta» i «no pot cobrir les necessitats de la població, que ha crescut molt». El nou ambulatori podrà atendre un sostre de 20.000 usuaris.

CALENDARI ENDARRERIT.
El calendari d'obres s'ha endarrerit, tenint en compte que a principi d'any el Departament de Salut es va comprometre que el CAP obrís portes l'estiu del 2007; el darrer termini d'acabament de les obres que ha donat la consellera de Salut és a final de l'any vinent. Marcillas reconeix el col·lapse que ha patit l'actual centre d'atenció primària de Cubelles durant l'estiu. «A veure si podem trobar una solució que minvi aquest impacte sanitari l'estiu que ve», sosté l'alcalde.
En aquest sentit, Josep Marcillas esmenta la possibilitat d'habilitar alguns espais de l'actual ambulatori, com ara la sala de conferències i algun despatx, per convertir-los en consulta. «S'haurà d'estudiar al mes de maig o juny si hi ha alguna solució», explica l'alcalde. A principi d'any, la població adscrita a l'ambulatori era de 10.407 persones, una xifra que s'arriba a triplicar els mesos d'estiu.
www.vilaweb.cat

Penedès. «Tard i malament»
El regidor de Sanitat de Cubelles, Joan Rodríguez Serra, critica l'incompliment del compromís del Departament de Salut sobre el termini d'obres de l'ambulatori. «El CAP arriba tard i malament», sosté Rodríguez Serra, que demana a la consellera «una explicació a la ciutadania de per què no han començat les obres». Pel regidor, «és impossible» habilitar sales del centre d'atenció primària «perquè està al límit de la seva capacitat». «Vull veure quan comencen les obres, i llavors sabré si estaran acabades a final del 2007», apunta Rodríguez Serra. El responsable de Salut assegura que el personal i els usuaris de l'actual ambulatori «han passat aquest estiu amb penes i glòries». «Hi ha metges, però no hi caben, i s'han d'atendre molts pacients», destaca el regidor.
www.vilaweb.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

A ver si pronto se ponen manos a la obra, y hacen el tan necesitado CAP Cubelles. Hace tiempo que Cubelles necesita de una mayor infraestructura médica, que traiga más medios y más profesionales para atender la demanda existente.