8.9.06

PRESSUPOST 2006: ENDAVANT AMB CONSENS I SENSE CRIDÒRIES

La recent aprovació del Pressupost Municipal del 2006, si bé excessivament tardana a aquestes alçades de l’any, suposa una gran inflexió en el progrés de la gestió econòmica de l’Ajuntament de Cubelles i permet aprofundir en allò que des d’ICb reclamem des de fa anys: l’aclariment dels números del Consistori i el repàs a l’estructura de Comptabilitat, Recaptació i Intervenció Municipal.

Després d’una anàlisi profunda de la situació actual del municipi i davant la necessitat de fer front al manteniment qüotidià del municipi i de l’Ajuntament, ICb ha votat favorablement aquests pressupostos provisionals per responsabilitat i liderant la voluntat de canvi en el model de gestió que reclamen el conjunt de forces polítiques i la ciutadania.

Les deficiències en la planificació i la gestió econòmica des de fa massa anys ha culminat amb un col.lapse econòmic que està sent durament criticat pel conjunt de la població. És per aquesta raó que ICb considera fonamental un estudi de la situació econòmica actual i analitzar els resultats de l’auditoria dels comptes municipals que ha realitzat la Diputació de Barcelona complint un punt inexcusable del Pacte de Govern 2003-2007 que ICb va posar sobre la taula.

ICb està en fase d’estudi d’aquests números i d’aquestes operacions econòmiques i en difondrà les seves conclusions un cop realitzades les reflexions pertinents.

Des d’ICb considerem ara prioritari fer una apel.lació a la voluntat de diàleg i de consens de tots els grups polítics municipals en un moment en que tots han tingut responsabilitat de govern en els darrers anys i cap –fins ara que coincideix amb la presència d’ICb al govern- ha aclarit públicament l’estat real dels comptes de l’Ajuntament.

Cal reflexionar conjuntament sobre l’estat de l’Hisenda municipal i afrontar les reformes internes i externes que calgui per sanejar definitivament les arques de l’Ajuntament i fer així front a les despeses que en manteniment i neteja de carrers, construcció d’una nova biblioteca, ordenament de la xarxa viària i dels desgüassos, etc... reclama la població.

ICb creiem en el respecte per la pluralitat i, en conseqüència, en la participació ciutadana en la presa de decisions sobre el futur comú que les cubellenques i els cubellencs tinguem voluntat de donar-nos. I per això és imprescindible que disposem amb claretat
del màxim d’informació sobre la realitat i els diversos escenaris de futur possibles.

El futur de Cubelles l’hem de decidir entre tots i amb el màxim de respecte per les diferents visions que es presentin, sempre que les poguem debatir de manera respectuosa i oberta entre tots. Ningú pot ser dipositari de veritats absolutes, que estem convençuts que no existeixen, solament podem aspirar a trobar la millor possible o, com a mínim, aquella que, amb més o menys grau d’encert, sigui la més acceptada pel conjunt dels ciutadans, sense imposicions ni coaccions de cap grup vers els altres.
Més enllà de les fàcils trifulgues partidistes que ofeguen el debat seré, ICb proposa l’estudi conjunt de l’economia municipal a partir dels resultats de l’auditoria de la Diputació. Això és preceptiu que vagi acompanyat de l’acord sobre els principals objectius per Cubelles de cara als propers anys amb els corresponents projectes elaborats, taxats i consensuats.
Considerem que és des de l’acord conjunt de les forces polítiques i socials de Cubelles que podrem fer front a les noves necessitats. Coneixem ara que la disponibilitat econòmica de l’Hisenda municipal és diferent a la que durant molts anys s’ha exposat política i tècnicament i ICb aposta per seguir impulsant –i liderant si cal - les polítiques de transformació.
Tenim ara per ara sobre la taula necessitats intensament reclamades pels cubellencs i les cubellenques i tenim, ara més que mai, un volum major d’informació sobre els comptes municipals del que teníem en anteriors legislatures. Això, més la circumstància que l’Hisenda municipal segueix sent responsabilitat directa del mateix regidor i del mateix grup, ha de facilitar l’obtenció del consens necessari per treballar de cara al futur.
ICb proposa que de manera ordenada, serena i responsable s’estudiï per part de totes les forces polítiques la creació d’una Comissió Especial Econòmica que revisi a fons la situació econòmico-financera de l’Ajuntament de Cubelles i treballi per obtenir els consensus necessaris tant en el disseny de projectes futurs com en la gestió de la despesa econòmica necessària per fer-los realitat.
En aquesta línia de treball i de respecte es mourà l’acció política d’ICb, tal com fins ara creiem que hem sabut fer. Són passos donats amb peu ferm i sense cridòries, però amb resultats concrets que han de significar transformacions importants en el funcionament de la nostra comunitat i en el dels serveis que l’administració municipal ens ha de prestar, cosa que és la raó de ser de la intervenció d’ICb en la política municipal. Com així ja està sent evident en els temes de l’ensenyament i de la comunicació i també ho serà a molt curt termini en els temes de la participació ciutadana i de la seguretat ciutadana.
És la nostra tossuda contribució a dibuixar un altre futur per Cubelles, que ara ja sabem que és possible.
Iniciativa per Cubelles

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Bien por ICb!!!! de todas maneras es un tema dificil de explicar ya que no se entiende que Cubelles no genere dinero a las arcas municipales ,viendo el estado lamentable de infrastructuras del municipio.Donde está el resultado de la aportación de los ciudadanos con los impuestos.De verguenza!!!!

Anònim ha dit...

Para cuando desde el ayuntamiento se verán resultados ,puede que Iniciativa por Cubelles haya aportado un voto positivo a su gestión pero coincido con el anterior comentario en que os pasarán cuentas a todos de estos años a ver si espabilais!

Anònim ha dit...

Voteu a Iniciativa per Catalunya !!! i anirem per feina!!!

Anònim ha dit...

No hay duda. Coincido con los comentarios anteriores pero con una aclaración: si Grau ha puesto orden en la Policia Local sin problemas, que lo ponga en todo el Ayuntamiento. Yo, por fiarme, sólo me fio de él. Es el más serio, capacitado y honesto con diferencia!!!

Anònim ha dit...

Si Voteu per Iniciativa per Catalunya votareu per gent anti democratic, staliniste per dins, pactiste per fora (factaria fins i tot amb CiU i PP per diners i poder), gent amb manca d'etica, honestidad, gent que nomes vol cobrar de la "mamella" dels diners publics ja que cap d'ells ha pogut trobar feina en el sector public, alguns d'ells fins i tots els van fotra fora del sector public (s'ha d'esser molt inutil)

Anònim ha dit...

¡¡Cuantas tonterías hay que leer!! Lo que a Cubelles le hace falta, es un gobierno que le dedique el cien por cien, nada de decación parcial, que por culpa de la dedicación parcial, el pueblo está como está. Los que se comprometan, sean del color que sean, a gobernar, deberían dedicarse en cuerpo y alma a Cubelles, porque...sencillamente se lo merece, saludos

Anònim ha dit...

Veo que el tema presupuesto levanta pasiones, pasiones del todo mal entendidas,veo tambien que hay regidores que incluso aqui se traen diriamos a su "gente", vaya sino que me cuenten a que viene estas alabanzas a Sr Grau, que ha puesto en orden a la policia?bueno sera un decir y de cara a la galeria, sino que se lo pregunten al jefe de la policia, vaya al que se quiere cargar o defenestrarpor decirlo de alguna manera, por cierto es el mismo regidor que en 4 años no ha hecho nada por la radio,que el proyecto de participacion ciudadana esta en un cajon, incapaz de consensuarlo internamente.Y aqui alguien nos dice que es lo mejor que tiene cubelles?que me lo cuenten

DIARI DE CUBELLES ha dit...

Com pots veure dins el apartat de comentaris tenim de tot ,bons i dolents dedicats a qui son els regidors de Iniciativa per Cubelles,aixís que, no filtrem res, ni tan sols coneixem qui escriu comentaris,no t´enfadis tant !!!No et deixis menjar el ¨coco¨ home o dona!

Et convidem al acta informatiu del diumenge ja que es parlará de un tema que si afecta a tots i dient veritats.

Diari de Cubelles

Anònim ha dit...

Si no sabeu a on esteu foteu el camp i dediqueu-vos realment al voluntariat, perquè per portar endavant un poble primer s'ha de dir la veritat! i realment d'això us en manca bastant!Arregleu-vos primer a casa i després ja en parlarem.

Anònim ha dit...

Votar hay que votar. Yo abogo por el voto útil, el voto a la persona y que cada cual sea responsable de su elección. En Cubelles nos conocemos casi todos, y a los que hacen política, desgraciadamente también, no hay mucho donde elegir, pero puestos a elegir, yo votaría por Joana Navarrete, creo que ésta señora, sí que se comprometería con el pueblo.

Anònim ha dit...

Bueno visto lo visto, hay que ejercer el voto responsable. Hay que votar a quellos que se comprometan con el pueblo.

Anònim ha dit...

El que quiera votar a "más de lo mismo", o sea, a na, que siga votando a éstos.

Anònim ha dit...

Iniciativa per Cubelles ha demostrat una forta empenta ,es cert,esperem que no s´aturi!!!!

Anònim ha dit...

Sembla ser que tots els d'Iniciativa per Cubelles si que heu trobat feina a l'administració pública? Però sabeu què? Els que troben feina a l'administració pública són els "enxufats", no els més bons! No confongueu termes.

Anònim ha dit...

Amb un tema com el de presupost no es pot fer volar coloms i sembla ser que tenim gent disposada a informar,Benvinguts!!!

Anònim ha dit...

Potser que www.cubelles.ca fos actualitzada,el sopar ja es a mar