3.11.06

Informacions enviades via e-mail al Diari de Cubelles


Associació d’Informació i divulgació

El Martinet

Butlletí local de Sant Martí Sarroca Cultural de Sant Martí

ACTES del 30 ANIVERSARI
-octubre 1976/2006-
Recuperació de la Memòria Històrica
Emmarcat dins del PROJECTE DE RECERCA I DIVULGACIÓ HISTÒRICATOTS ELS NOMS (1931-1978) al Penedès” impulsat per l’Institut d'Estudis Penedesencs

Diumenge 5 de novembre 2006
A les 12 del migdia, a la Sala Polivalent
XERRADA:
La Segona República al Penedès
A càrrec de Ramon Arnabat, historiador

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ:
Testimonis de la Guerra Civil al Penedès
Oberta al públic del 5 al 19 de novembre
De dilluns a divendres de 6 a 8 de la tarda, i diumenges de 12 a 2 del migdia

L’exposició fa un passeig per la història d’aquells anys de Guerra Civil al nostre país, 1936-1939. Començant per de la proclamació de la 2a República a l’any 1931, fins al final de les hostilitats.

El material de l’exposició parteix de l’aprofitament d’un treball fet a l’any 2004 per l’Ajuntament d’Els Monjos en relació a aquesta tràgica etapa. Ara, aquest reportatge històric, és un acte més dels molts que en defensa de la Memòria Històrica s’estan fent arreu del país. Tot i que el treball històric dels 13 panels fan referència de casos concrets d’Els Monjos, les dades generals sobre els fets bèl·lics i la vida social són igual per la resta dels pobles penedesencs. El 18 de juliol de 1936 és el dia de l’aixecament militar contra el govern de la República i aquell dia era, també, la Festa Major d’Els Monjos i la de St. Martí.

Una diferència entre els dos municipis és el camp d’aviació que hi va haver als Monjos durant la Guerra, i que era d’ús per a l’aviació Republicana. Juntament amb el de Pacs, El Pla i el de Santa. Oliva. Aquests camps d’aviació eren coneguts amb el nom de El Vesper de la Gloriosa.

L’exposició és completarà amb 5 panels més de material testimonial sobre la Guerra: de dos martinencs que en van patir les conseqüències al front i d’un llistat de totes les víctimes de Sant Martí. També es podrà veure un esbós del monument escultòric que l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha encarregat a l’escultor Àngel Camino, i que en breu serà inaugurat al nostre poble en memòria de les víctimes de la Guerra Civil.

Organitza
El Martinet
Amb el suport de
l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca

La festa del bolet

Diumenge 12 de novembre
A les 11 del matí, a les arcades de la Sala Polivalent

MOSTRA:
Els bolets del Penedès

A partir de les 11 del matí, i fins a migdia, estarà exposada una mostra de bolets dels que es troben en els boscos de la nostra zona penedesenca.

A 2/4 d’1, a la sala Polivalent

XERRADA-COL·LOQUI
Parlem de bolets
A càrrec de Joan Balagué, boletaire

Desprès, si la temporada de bolets ho permet,
és farà una petita degustació de bolets.

A la mostra, tothom que ho desitgi, hi pot col·laborar aportant bolets de les espècies menys conegudes. S’haurà de portar al mateix lloc abans de les 10 del matí.

Organitza
El Martinet