18.1.07

Educació i Joventut

El Consell Escolar demana que la representant municipal sigui la regidoria d'Educació.
Avaluaran la situació actual en el proper Consell Escolar, però qualifiquen la feina de González com a "molt eficaç"

Després del que el passat 15 de gener el ple de l'Ajuntament de Cubelles designes a la regidora de CiU Noemí Quadra com a representat al consell escolar, l'AMPA del CEIP Vora del Mar representada dins del Consell Escolar, ha lamentat que la representant del consistori no sigui l'actual regidora d'Educació Pilar González, com fins ara.

Segons ha explicat la vocal de la comissió de comunicació de l'AMPA, Sílvia Canyas, “el Consell Escolar demanava la continuïtat de la regidora d’Educació, entenent que és la persona amb capacitat de decisió en matèria educativa de l’Ajuntament, a banda de valorar la seva gestió com a molt eficaç”. Cañas també lamentava que "el ple de l’Ajuntament deixés sense representant municipal el Consell Escolar en primera instància".

Un cop aprovada la designació de Noemí Cuadra com representant municipal, el Consell Escolar ha volgut transmetre la sensació que "el ple de l’Ajuntament de Cubelles implicava una entitat social com ara és un Consell Escolar en un joc polític, lamentant que la decisió no tingués en compte la gestió de l’actual regidora de Educació". Ara, el Consell Escolar s’ha de reunir en els propers dies per valorar la designació de l'Ajuntament i decidir quina serà la línea d'actuació. Ràdio Cubelles Dimecres, 17-01-2007
www.cubelles.com



Alcaldia
El govern perd la representació al Consell Escolar i a la Federació de Municipis .
Els grups de CiU, ICV, PSC i ERC van aconseguir treure la representació que els regidors de govern tenen en diversos organismes locals i supramunicipals.

Noemí Cuadra (CiU) serà la representant municipal al Consell Escolar del CEIP Vora del Mar, després que els grups municipals de CiU, ICV, PSC i ERC la proposessin per ocupar aquest càrrec. Per segon ple consecutiu, bona part de l'oposició es va tornar a possar d'acord per tal que la regidora d'Educació, Pilar González, no sigui la representant del consistori en el màxim òrgan de decisió del centre educatiu cubellenc.
La regidora de la federació nacionalista va justificar la decisió en la "poca solidesa del govern". Cuadra considera que "tot i ser de l'oposició som representants de l'Ajuntament de Cubelles, ho podem fer bé i així ho farem".
L'Alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, va ironitzar sobre la capacitat del govern dient que "si el govern no serveix, agafin les regnes de l’Ajuntament", i va cloure la seva intervenció assegurant que el govern "ha mostrat la seva solidesa en tots els Consells Escolars".

Joan Albet (CiU) també va voler justificar el motiu que ha portat a diversos grups a proposar nous representants municipals en alguns organisme. "Totes les democràcies passen per la participació de l'oposició", considera el cap de llista de la federació nacionalista, qui afegeix que Cubelles "no es pot governar per decret". Albet va demanar als membres de l'Equip de Govern (EC i ICb) que plantegin "una moció de confiança" i que tractin de garantir la "governabilitat fins a les eleccions".
La regidora d'Educació, Pilar González (ICb), va posar en evidència la diferència de criteri amb la designació del representant municipal al CEIP Charlie Rivel, en el qual "el ple em va designar a mi". Per a la regidora "com a joc polític és acceptable, però són els nens i nenes qui perden perquè vostè no tindrà capacitat de gestió i es retardaran els processos".
En aquest sentit, Joan A. Rodríguez (ERC) va defensar la voluntat de treball de la regidora Noemí Cuadra i va animar a González a "assistir als consells escolars com a oïent".

La regidora Maria Lluïsa Romero (PSC) també es va pronunciar assegurant que "això no és cap mesura perquè les coses no funcionin, i el que es fa és fer particeps als membres de l'oposició".
Finalment, l'alcalde va tancar el punt lamentant "el canvi de criteri dels grups del PSC i ERC respecte a quan estaven al govern".

En relació a aquest punt, i dins de les informacions de presidència, es va donar lectura a una carta del Consell Escolar del CEIP Vora del Mar en què es demanava la designació d'un representant abans del 10 de gener perquè el centre el pogués convocar degudament a la propera sessió ordinària o extraordinària del Consell Escolar.

Podeu seguir llegint la resta de la informació a www.cubelles.com

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Vull demanar a la Pilar Gonzalez que s'encarregui dels temes socials,hi ha molta feina afer en aquest poble i que li doni un tomb com ha fet amb les escoles,fa 4 anys que visc a Cubelles i se qui treballa pel poble i que nomes parla.

Anònim ha dit...

Jo per parlar d'educacio i de solucions et buscare a tu,perque sempre has estat al nostre costat,dels pares i de l'escola en situacions molt dificils.El meu suport i de gent que pensa com jo el tens segur.ANIM

Anònim ha dit...

Tenen un morro ,a sobre que no han fet res dins el seu pas per el govern,es junten per fer la trebanqueta a Pilar que ha fet una bona gestió.No tenen vergonya.

Anònim ha dit...

Ja es veu per que serveixen ,ni al govern ni a la oposició fan el que toca.

Anònim ha dit...

Bona gestio i visio de futur resumeix el treball de la Regidora d'Ensenyament, Pilar Gonzalez. La resta polemica inutil.