6.2.07

foto Albert Soler (arxiu Diari de Cubelles)


Amb data 22 de gener de 2007,el grup muncipal d'ICb ha demanat formalment amb entrada al registre Ajuntament de Cubelles, la creació d’una nova comissió de seguiment sobre la Central Tèrmica de Cubelles.La comissió estaria integrada per tots els grups municipals, com la que ja es va formar al 2004 impulsada per el mateix grup i que es va acabar dissolent per falta d'activitat un any després.



Iniciativa per Cubelles (ICb) defensa una posició clara: la principal tasca de la Comissió és garantir que tota la informació sobre el projecte d´ampliació de la Central arribi clarament als ciutadans.

A d´Iniciativa per Cubelles considerem que aquesta proposta ha de ser coneguda i debatuda per tota la població i que cal garantir que qualsevol acord entre l'empresa elèctrica i el consistori sigui àmpliament consensuat amb el poble.Amb la construcció de l'actual Central tèrmica va trepitjar-se tot dret del poble de Cubelles a decidir sobre el seu futur: ara no pot passar el mateix i cal estar molt atents.

Iniciativa per Cubelles proposa una nova comissió municipal que s'obri al conjunt de les entitats i associacions i avui tenim un Reglament de Participació Ciutadana que contempla i reconeix aquets drets.Durant anys Cubelles ha estat sotmesa a la prepotència de la Central tèrmica sense que s'hagi tingut cap mirament per a la defensa de la salut pública i l'afectació cap a l'entorn natural .

Després de que no ens han fet cas, no ens en podem refiar.

Iniciativa per Cubelles

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Iniciativa encapçala una convocatoria que mereix un reconeixement,cal seguir i aconseguir una bona negociació entre tots.
Manolo

Anònim ha dit...

Hem arribat al final d'un cicle. La tèrmica cau de vella i ja no és rendible. Hem estat patint la seva contaminació durant més de 30 anys. Ara és el moment d'impedir qualsevol canvi que pretenguin imposar. Ni cicle combinat ni hòsties, que la hi duguin a altre lloc. En l'actualitat és impossible que una central tèrmica pugui ser instal·lada, ja que incompleix les normes més elementals.