20.4.07

Governació

Xavier Grau:"No he abandonat a cap treballador de la Policia Local"

L'ex regidor de Governació va parlar de la crisi a la Policia Local de Cubelles, responent a una pregunta de CiU.

L'ex regidor de Governació, Xavier Grau, va rebutxar la manifestació del cap de llista de CiU, Joan Albet, que el va acusar d'haver "abandonat" al cap de la Policia Local en la crisi oberta recentment al cos. Grau va explicar que "en el moment de presentar la meva dimissió no tenia constància oficial de cap dimissió a la Policia".

L'Alcalde, Josep Marcillas, ha sortit al pas d'aquestes declaracions i explica que "en la reunió mantinguda amb tots els regidors per donar compte dels acords negociats amb el sindicat policial, vaig informar que el Sr. Córdoba, telefònicament, em va dir que presentaria la dimissió". Tal i com va reconèixer en ple a petició de Maria Lluïsa Romero (PSC), Marcillas ha explicat que "l'ex cap de la Policia Local no ha presentat per escrit la seva renúncia al càrrec" i que "el passat dilluns va presentar la baixa mèdica". Marcillas, però, confia "en la paraula donada pel Sr. Córdoba" i que "en el moment en què es recuperi, tramitarà el seu retorn a la policia de Vilassar de Dalt".

L'ex inspector de la Policia Local, Miquel Córdoba, estava contractat en comissió de serveis de les seves funcions d'inspector a Vilassar de Dalt, d'on provenia. Per tranquil·litzar al
personal i els grups polítics municipals, Marcillas recorda que "amb l'acord signat amb els treballadors, oposició i sindicats queda tot ben lligat" i que "hi ha el compromís de canviar la direcció tècnica del Pla de Qualitat i Millora i de les condicions laborals dels agents de la Policia Local". Precisament, aquest tema "va ser aprovat i signat per tots els regidors presents a la reunió".

La situació d'aquest departament municipal ha tornat a fer-se pública arran del prec formulat per Joan Albet (CiU) en la darrera sessió plenària, demanant informació sobre la baixa mèdica massiva dels agents i va acusar al govern d'haver "abandonat" el cap policial. El regidor de la federació nacionalista no dona "suport als acords adoptats" i denúncia que "es negociï amb personal que estava de baixa". El cap de llista de CiU va defensar la tasca de l'inspector i va destacar la seva "educació, perquè s'ha acomiadat personalment de totes les persones amb qui tenia relació".

Xavier Grau, que va fer una cronologia dels fets sense valorar els motius de la crisi, va descartar de ple que amb la seva actuació "hagi abandonat al Sr. Córdoba". El ja ex regidor de Governació està "satisfet" perquè la majoria dels grups polítics representats al plenari van signar un document en què "es reconeix la validesa del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local, impulsat aquesta legislatura"


.Departament de Comunicació
www.cubelles.com