21.7.07

Participació Ciutadana

Es presenta a les entitats el projecte d’Aproximació diagnòstica del teixit associatiu de Cubelles
La convocatòria va servir per iniciar el procés de distribució d'uns qüestionaris per a les associacions que es podrà lliurar fins el 15 de setembre a l'Ajuntament, i que donarà peu a una base de dades actualitzada per a l’Ajuntament

Les entitats locals van participar dijous de la convocatòria organitzada per l’Oficina d'Informació i Participació Ciutadana (OPIC), en la què es va explicar la finalitat sobre l'estudi de la realitat del teixit associatiu. A la reunió hi van participar Iolanda Jiménez, de l’empresa EIDOS, encarregada del projecte i especialitzada en aquest tipus d’estudis; la tècnica de l’OPIC, Inès Moreno; i el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau.

Entre els objectius de l'estudi està estructurar la informació de la què disposa l’Ajuntament sobre el seu teixit associatiu; generar informació útil de cara a la difusió de les pròpies entitats; descriure una aproximació a la seva situació actual; donar eines per les noves polítiques de suport a l’associacionisme. A més, de manera complementària, el procés pot servir per donar a conèixer la recentment creada Oficina de Participació i Informació Ciutadana.

De fet, l’Ajuntament de Cubelles, a través de la seva regidoria de Participació Ciutadana, "té l’interès de conèixer millor el teixit associatiu del municipi". La seva finalitat, en aquest cas, és "poder aproximar-se més a la seva realitat i ajustar, a les seves característiques, les polítiques participatives i de suport a l’associacionisme". El projecte preveu que, aquest interès es materialitzi a través d’aquesta aproximació diagnòstica al teixit associatiu de Cubelles que s'adequa al temps i als recursos disponibles, amb l'objectiu que aporti eines de reflexió i capacitació sobre possibles reptes, fotaleses i dificultats de les associacions del municipi.

Per cobrir els objectius assenyalats,l'equip tècnic encarregat del projecte es proposa diferents línies de treball que incorporen la participació, principalment, dels membres del teixit associatiu de Cubelles que així ho desitgin.

El primer pas es va portar a terme el passat dijous, 19 de juliol amb la realització d'un acte de Presentació a les entitats de la vila del projecte d’“Aproximació diagnòstica del teixit associatiu de Cubelles” i de la necessitat i oportunitat per participar-hi.

La convocatòria va servir per iniciar el procés de distribució d'uns qüestionaris per a les associacions que es podrà lliurar fins el 15 de setembre a l'Ajuntament, i que donarà peu a una Base de dades actualitzada per a l’Ajuntament. La resposta voluntària per part de les entitats d’aquest qüestionari donarà informació detallada sobre els seus objectius i activitats, Àmbit territorial, Organització i estructura de l’entitat, Difusió, i Finançament, entre d'altres. L'empresa encarregada de l'estudi analitzarà els resultats dels qüestionaris recollits i elaborarà l’informe corresponent.

Una altra fase del projecte és la realització d'una Jornada de treball amb les entitats, que es farà un cop es tinguin els primers resultats de l’informe de resultats dels qüestionaris recollits. L'objectiu d'aquesta Jornada de treball serà el d'aprofundir sobre les potencialitats i febleses de les associacions a Cubelles. A més, que el debat que es generi s’acompanyi d’una ponència que sigui capacitadora a més de provocar la reflexió que faciliti i millori el debat sobre la situació actual de les associacions.

Ràdio Cubelles Divendres, 20-07-2007