1.9.07

Cubelles

Espectacular incendi de neumàtics a Cubelles
El foc ha calcinat bona part d'una finca on s'emmagatzemaven rodes velles als afores del municipi

Per VD 01/09/2007 10:08:29

Un espectacular incendi ha calcinat aquesta matinada des d'un quart de cinc un desballestament de neumàtics al municipi de Cubelles. El foc s'ha iniciat per causes que encara es desconeixen i ha mobilitzat una desena de dotacions dels bombers.


La intensa columna de fum negre es feia visible des de diferents punts de la comarca. Des de la web municipal, l'Ajuntament de Cubelles ha informat que "el fum no és tòxic per a la ciutadania", però ha recomanat tancar les finestres per evitar que entrin partícules sòlides en suspensió, no practicar esport al carrer i que les persones amb problemes respitatoris prenguin evitin sortir al carrer. Les flames s'han estès ràpidament pel magatzem de reciclatge del Camí de les Trones, ja que les rodes s'han convertit en combustible per l'incendi. Finalment els bombers han optat per fer un tall foc dins de la finca retirant una part de les rodes que encara no havien cremat per evitar la propagació de l'incendi. Igualment, han decidit llençar terra amb excavadores sobre els neumàtics que encara cremaven, ja que l'aigua no era suficient per extingir el foc.

De moment, els bombers no han facilitat les dades de l'incendi, com ara el nombre exacte de dotacions terrestres que hi han treballat ni l superfície cremada pel foc.

L'alcalde accidental de Cubelles, Joan Albet, ha informat que "el fum no és tòxic per a la ciutadania", tot i que ha reconegut que "les partícules sòlides en suspensió cauen en tot el recorregut de la paràbola que fa el fum". Joan Albet ha volgut fer un "agraïment" als membres del Grup Riscos Cubelles, que estan fent tasques d'intendència davant la magnitud de l'incendi, i a les empreses d'excavadores locals per la seva "total disposició a col·laborar amb els Bombers de la Generalitat en les tasques d'extinció".


http://www.vilanovadigital.com/