14.11.07

Alcaldia

L'Ajuntament aprova una modificació pressupostària de 3,9 milions d'€

Entre les actuacions a realitzar destaquen la reurbanització de l'entorn del Poliesportiu i l'IES Cubelles, l'estudi inicial del Pla General o l'execució de les obres del Pla de Reurbanització del municipi

El Ple va aprovar dilluns 12 de novembre la modificació del pressupost del 2007 per un import de 3.957.151,72 €. Aquesta modificació ve motivada per la necessitat d'atendre les despeses per a les quals no hi ha suficient consignació o bé no existeix partida pressupostària per a la seva realització i que no poden demorar-se fins el proper l’exercici del 2008. El regidor d'Hisenda, Xavier Grau, explicava al ple que "la finalitat és alliberar una quantitat de diners per fer inversions que, seguint l'acord de govern, considera que són d'urgent realització".

El Ple va portar a votació un pressupost de despeses per suplement de crèdits de 2.516.467,88 € i de crèdits extraordinaris per un import d'1.440.683,84 €. Aquestes noves despeses es finançaran amb els ingressos del romanent líquid de tresoreria (3.859.151,72 €) i per transferències de capital (98.000 €).

El regidor d'Hisenda, Xavier Grau, va detallar les despeses a que es vol fer front amb l'aprovació d'aquesta modificació del pressupost. Destaquen el 1.027.736,55 € per a la reurbanització de l'entorn del Poliesportiu Municipal i l'institut d'ensenyament secundari, als que cal sumar 304.200,79 € per a les obres a l'accés al Poliesportiu Municipal.

Igualment, Grau va referir-se als 529.683,84 € destinats a la construcció d'unes naus al Polígon Industrial Les Salines destinades a la Brigada Municipal d'Obres i Serveis Viaris. Aquesta inversió permetrà, en paraules del regidor d'Obres i Serveis, Joan Albet "deixar de pagar el lloguer de diverses naus i racionalitzar els serveis, ja que els tindrem tots agrupats". El mateix regidor també va defensar la planificació feta per la seva regidoria en quant a l'execució de les obres del Pla de Reurbanització del municipi, per al qual el Ple va aprovar una consignació de 500.000 €. Aquest import es destinarà a les obres de millora del conjunt de voreres i asfaltat del municipi, a partir d'un estudi de priorització de quines són les àrees més necessitaries, que també compta amb una important consignació pressupostària a la modificació (156.000 €).

Les reaccions
Anna Martínez (EC-FIC) va lamentar que "aquest punt s'hagués pogut treballar amb el consens del conjunt de forces polítiques l’oposició".

El regidor d'ICb, Josep Lluís Comas, va mostrar-se contrari a la proposta, titllant l'actuació de "manca de planificació" i assegurant no entendre "la urgència de les inversions, donat que es podrien incloure en el pressupost de l’any vinent".

Per al regidor del PPC, Luís Alaman, "aquesta modificació respon a una mala gestió pressupostaria i una manca de planificació". En aquest punt, el segon tinent d'Alcalde, Joan Albet (CiU), va assegurar "la necessitat de portar a terme les diverses inversions per donar solució a les fortes mancances que ens hem trobat des de la nostra arribada al govern".

Per la seva banda, Mònica Miquel (ICV) també lamentava que "l’oposició no hagi pogut participar en res", i titllava la modificació de pressupost "d’acord de govern".

Finalment, l'Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero (PSC), tancava el punt manifestant, una vegada més, "la necessitat d’aprovar la modificació del pressupost per incloure part del romanent de tresoreria per tirar endavant diverses inversions pel municipi", i insistia en el fet que "l’únic que ha fet el govern és seguir un calendari pressupostari anunciat a l’inici del nostre mandat".

L’acord es va aprovar amb els nou vots a favor del govern (PSC, CiU i ERC), els sis vots en contra d'ICV, ICb i EC-FIC; i l'abstenció del PPC.

Ràdio Cubelles/Departament de Comunicació

www.cubelles.com