12.1.08

M.Trives/Diari de Cubelles
Simone de Beauvoir avui tindria 100 anys .Escriptora i filósofa va suposar un model de dona lliure .El seu llibre més reconegut ¨El segon sexe ¨ va ser el llibre de capçalera de bona part de una determinada generació i la seva lectura plena de conceptes per analitzar la condició femenina va posibilitar la difusió de les teories femenistes .

A continuació podeu llegir .....







FRANÇA REMEMORA L'AUTORA D''EL SEGON SEXE'


Simone de Beauvoir deixa enrere l'ombra de Sartre en el seu centenari


1.• Un col.loqui internacional a París commemora avui els 100 anys del naixement de la filòsofa
2.• Nous llibres i documentals desmitifiquen el clixé de la feminista irredempta i gèlida

Foto: AFP


ELIANNE ROS

PARÍS


Simone de Beauvoir, la icona del feminisme, la filòsofa que ha marcat el segle XX tant per les seves obres com per la seva llibertat personal i política, es desenganxa de l'ombra de Jean-Paul Sartre, el seu etern amant i còmplice en mil i una batalles contra el sistema. França celebra avui el centenari del seu naixement consagrant a la seva figura un col.loqui internacional en què participaran els principals especialistes mundials, l'estrena de diversos documentals i noves biografies i reedicions de l'autora d'El segon sexe.
Amb aquesta sèrie d'esdeveniments, França rendeix homenatge a Beauvoir i intenta recuperar un dels seus exponents intel.lectuals: la filòsofa avui és més estudiada al món anglosaxó i al nord d'Europa que al seu país d'origen. Entre els experts i biògrafs que participaran en el col.loqui que analitzarà la vida i el pensament de Beauvoir durant tres dies a la Universitat París-Diderot, figuren Danièlle Sallenave, Deirdre Bari, Hazel Rowely i el cineasta Claude Lanzmann, l'únic home amb qui va conviure la filòsofa durant vuit anys.

Més informació a Simone de Beauvoir deixa enrere l'ombra de Sartre en el seu centenari

http://www.elperiodico.cat/