8.1.08

Urbanisme i Planejament

L'Ajuntament de Cubelles suspèn l'adjudicació de les obres de construcció del pont del riu Foix mentre resol les al·legacions al projecte
El Consistori desmenteix algunes informacions que asseguren que "s'ha suspès el projecte"

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Cubelles ha suspès el procediment iniciat per a l'adjudicació del contracte d'obres per a l'execució del projecte de construcció d'un nou pont sobre el riu Foix de Clàusules Administratives Particulars. Aquesta decisió, anunciada mitjançant el corresponent edicte al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) núm. 5.039, de 2 de gener de 2008, és un simple tràmit administratiu.

En contra del que ha recollit algun mitjà de comunicació, el Consistori cubellenc assegura que "no s'ha suspès el projecte", sinó que s'ha aturat el procediment de contractació de les obres del mateix per tal "de resoldre les al·legacions presentades". En data 15 de desembre de 2007, diversos col·lectius i particulars van presentar al·legacions a l'aprovació definitiva del projecte executiu (12/11/07) que s'han de resoldre prèviament a l'adjudicació de les obres.

En la sessió plenària en què va aprovar-se definitivament el projecte executiu es va aprovar l'obertura del procediment de contractació de les obres del mateix, per un import màxim d'1'6 milions d'€. Davant la presentació de les al·legacions, per tal de respectar els terminis de la licitació, el 19 de desembre l'Alcaldessa Maria Lluïsa Romero va decretar la suspensió de l'adjudicació per tal de no perjudicar a cap dels possibles licitadors de l'obra. Tot i això, un cop resoltes les al·legacions, i tal com es recull a l'edicte publicat al DOGC, "es reprendrà" el procediment administratiu de contractació de les obres.

El Consistori cubellenc assegura que "únicament s'ha suspès la licitació del projecte per una qüestió merament administrativa". A més, el Govern municipal ha afirmat que manté la seva "ferma voluntat de resoldre els problemes de comunicació dels veïns i veïnes de les dues lleres del riu Foix, mitjançant la construcció del pont aprovat".

Departament de Comunicació