11.3.08

Hisenda, Planificació i Serveis Externs Aprovat inicialment el pressupost 2008

La proposta va comptar amb el suport dels grups del govern (PSC, CiU i ERC), mentre que l'oposició va abandonar la sessió

L’Ajuntament de Cubelles va aprovar, en sessió plenària extraordinària, el passat 10 de març el pressupost general de la corporació per a l’exercici 2008, amb uns ingressos i despeses ajustats de 17.590.000 €. A més, també es va aprovar la plantilla de personal per l’any 2008 i modificació de la relació de llocs de treball.
Tots els punts es van aprovar per unanimitat de tots els assistents, ja que les forces de l’oposició van decidir abandonar la sessió un cop feta la seva exposició sobre la proposta de pressupostos.
El regidor d’Hisenda, Xavier Grau, va defensar que el pressupost “recull el treball conjunt dels tres grups de govern, que ha col·locat les seves bases en aquest pressupost i el Pla de Mandat, que ha de regir les bases de la legislatura”, tot i que va recordar “que és un document obert, de diàleg i de consens”, perquè pretén transformar l'Ajuntament “per adaptar-lo a un municipi que està proper als 14.000 habitants” i en el que “es recull les línies bàsiques i estratègiques que tots, d’una manera o altre, hem anat expressant gairebé tots en les darreres legislatures”. El regidor d’Hisenda va destacar tres eixos bàsics en el pressupost. El primer té a veure amb el traspàs de la recaptació a la Diputació, que es va fer efectiva l’1 de gener de 2008, per “posar fi al desgavell del sistema privat de recaptació”, aconseguint “un mecanisme més barat, econòmic i que ens garanteix una millor recaptació”.
El segon eix és la voluntat del govern “d’aconseguir un funcionament de l'Ajuntament més barat, mitjançant un estalvi en algunes partides entre un 10 i 50%, especialment en capítols de despesa ordinària”. Aquesta contenció ha permès un estalvi net de 138.000 €, que “enguany aniran a la posada en marxa de la segona llar d’infants”. I el tercer és el compromís de “posar els diners dels ciutadans al servei dels ciutadans”. “Els diners no han d’estar al banc”, sinó que han de servir per “posar en marxa nous serveis i fer noves obres”. Algunes de les accions a les que es referia el regidor d’Hisenda són les obres de millora de comunicació de la Mota de Sant Pere, la portada d’aigües a les urbanitzacions de Mas Trader I i II i la connexió al subministrament d’aigües d’ATLL, o la millora de voreres i asfaltats en diversos carrers i zones del municipi.
Finalment, Grau va destacar les principals inversions que es faran en aquesta legislatura i que se centren en els projectes de construcció de la connexió de la xarxa d’abastament aigua a Mas Trader I i II a la xarxa municipal (1.609.307,27 €) i de connexió a la xarxa d’aigua potable d’Aigües Ter Llobregat (1.000.0000 d’€). Finalment, el govern municipal ha previst una despesa de 143.250 € en les obres de reforma de l’antiga llar d’infants La Draga, per reobrir-la amb cinquanta tres places el proper curs escolar; i la remodelació de l’actual CAP, un cop aquest marxi al nou edifici, per encabir serveis municipals.
El pressupost en capítols
En l’apartat d’ingressos, destaquen els capítols d’impostos directes (48,08%), taxes (12,07%), transferències corrents (17,88%) i el passius financers (13,20%). En el de despeses, els més destacables són els de personal (33,74%) i béns corrents i serveis (32,94%). Dins de la despesa, cal destacar també les inversions, que ascendiran a 2.912.557,27 (16,56%). Aquesta xifra, però, es veurà incrementada amb la incorporació del romanent de tresoreria acumulat, que podria arribar a representar prop de 8 milions d’euros d’inversió real.

Departament de Comunicació/Ràdio Cubelles

i també més informació a

Penedès. El pressupost s'ha«treballat amb temps», segons el govern local>
Penedès. L'oposició de l'Ajuntament de Cubelles planta el govern en el ple del pressupost

http://www.vilaweb.cat